CELEBRITIES

Η Σοφία Λόρεν θα γίνει επίτιμη δημότης της Ύδρας


JTeam

19 Ιουλίου 2023

Η Σοφία Λόρεν θα γίνει επίτιμη δημότης της Ύδρας
Το νησί αναγνωρίζει τη συνεισφορά της διάσημης ηθοποιού τόσο στον κινηματογράφο, όσο και στην ανάδειξη του τόπου

H Ύδρα πρόκειται να τιμήσει τη Σοφία Λόρεν με τον τίτλο της επίτιμης πολίτη, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη συμβολή της τόσο στον κινηματογράφο, όσο και στην ανάδειξη του νησιού.

Η διάσημη Ιταλίδα ηθοποιός αγάπησε την Ύδρα από την πρώτη φορά που την επισκέφθηκε, για τις ανάγκες της ταινίας «Το Παιδί και το Δελφίνι». Εκεί ήταν που, με σπαστά ελληνικά, τραγούδησε το «Τι ‘ναι αυτό που το λένε αγάπη», αφήνοντας την ερμηνεία της αξέχαστη.

Ο Δήμος Ύδρας αναγνωρίζει την προσφορά της στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου και της Ελλάδας, εν γένει. Κι η ίδια, άλλωστε, σε συνέντευξή της στους New York Times έχει δηλώσει πως το συγκεκριμένο νησί του Σαρωνικού είναι ένα από τα ομορφότερα μέρη στον κόσμο.

Πρόκειται για ένα μέρος με ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για τη Σοφία Λόρεν. Εκεί γνώρισε και ερωτεύτηκε τον σύζυγό της, εκεί γύρισε το έργο που της άνοιξε τον δρόμο για το Χόλιγουντ, εκεί έζησε μία περίοδο ευφορίας, σχεδόν μαγική, όπως έχει πει στο παρελθόν.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.