CELEBRITIES

Σίντι Κρόφορντ, Ναόμι Κάμπελ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον αναβιώνουν το θρυλικό εξώφυλλο της Vogue


JTeam

12 Αυγούστου 2023

Σίντι Κρόφορντ, Ναόμι Κάμπελ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον αναβιώνουν το θρυλικό εξώφυλλο της Vogue
Τα supermodels των 90s μάς γέμισαν με νοσταλγία

Tον Ιανουάριο του 1990, Σίντι Κρόφορντ, Ναόμι Κάμπελ, Λίντα Εβαντζελίστα, Κρίστι Τέρλινγκτον, Τατιάνα Πάτιτζ φωτογραφίζονται μαζί από τον Πίτερ Λίντμπεργκ για το εξώφυλλο της Vogue. Η λήψη σηματοδότησε την εποχή των supermodels κι έμεινε στην ιστορία. 33 χρόνια αργότερα, οι stars αναβιώνουν τη φωτογραφία για το τεύχος Σεπτεμβρίου της Vogue, από την οποία λείπει μόνο η Τατιάνα Πάτιτζ, που πέθανε πριν από λίγο καιρό.

Το άρθρο μαζί με την θρυλική φωτογραφία δείχνουν πώς ήταν η εποχή για εκείνες, ειδικά μετά το βίντεο του Freedom, του Τζορτζ Μάικλ, όπου και τα πέντε supermodels έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό.

«Ήταν τρελό. Δεν είμασταν οι Beatles», λέει η Λίντα Εβαντζελίστα για την αντίδραση του κόσμου ειδικά μετά την κυκλοφορία του Freedom και την επίδειξης μόδας του Versace που ακολούθησε.

Η ζήτησή των supermodels στα 90s ήταν τεράστια. Ποιος ξεχνάει άλλωστε τη φράση της Λίντα Εβαντζελίστα, «δεν ξυπνάμε για λιγότερα από 10.000 $ την ημέρα».

Στα εξώφυλλα της Vogue που σχεδίασε ο Edward Enninful, οι ομοιότητες με το εμβληματικό παρελθόν των super models φέρνουν μια νοσταλγική διάθεση στο κοινό. Μεταξύ άλλων, η Ναόμι Κάμπελ μίλησε για το πώς άλλαξε η ζωή της όταν απέκτησε ευρεία φήμη αλλά αναφέρθηκε και στην εποχή του 2001 όταν οι φωτογράφοι την απαθανάτισαν έξω από μια συνάντηση για την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά. «Με έκαναν να ντρέπομαι για την ανάρρωσή μου. Δεν ήταν ότι κρυβόμουν, αλλά αυτό είναι κάτι για το οποίο μιλάς όταν είσαι έτοιμος».

Τα μοντέλα γνώρισαν τη μόδα πριν από το #MeToo και συνεργάστηκαν με φωτογράφους, όπως οι Terry Richardson, Bruce Weber, Patrick Demarchelier, που από τότε έχουν κατηγορηθεί για σεξουαλικά ανάρμοστη συμπεριφορά με μοντέλα.

Μιλώντας στη Vogue, και οι τέσσερις είπαν ότι δεν είχαν τέτοιες εμπειρίες σε έντονο βαθμό. Επειδή δεν πήγαινε σε πάρτι, αυτό τη βοηθούσε, είπε η Σίντι Κρόφορντ. «Πιθανότατα έχασα κάποιες φανταστικές ευκαιρίες, αλλά πιθανώς απέφυγα και κάποιες λιγότερο φανταστικές».

Παράλληλα, η Ναόμι Κάμπελ μίλησε για τον ρατσισμό που βίωσε στη βιομηχανία της μόδας. «Γιατί έκανα την ίδια δουλειά με τους συναδέλφους μου και έπρεπε να παίρνω λιγότερα χρήματα;» αναρωτήθηκε ενώ είπε πως «Προέρχομαι από μια ισχυρή οικογένεια μαύρων γυναικών, γυναικών της Τζαμάικας. Αν κάτι ένιωθα λάθος, το έλεγα».

Στα πενήντα τους περίπου σήμερα τα supermodels θα εμφανιστούν επίσης σε ένα ντοκιμαντέρ, The Super Models, στο Apple TV τον Σεπτέμβριο, επαναξιολογώντας τα τέλη της δεκαετίας του 1980 και τις αρχές της δεκαετίας του '90, όταν ξεκίνησαν για πρώτη φορά το μόντελινγκ και το σίγουρο είναι ότι το κοινό ανυπομονεί να το δει

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.