UPDATE #NOW

«Τhe Super Models»: Τα θρυλικά μοντέλα του '90 ξανά μαζί σε ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ - Δες το teaser


Τόνια Τζάφερη

12 Ιουλίου 2023

«Τhe Super Models»: Τα θρυλικά μοντέλα του '90 ξανά μαζί σε ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ - Δες το teaser
@cturlington
Σίντι Κρόφορντ, Ναόμι Κάμπελ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον, ξανά μαζί σε νέο ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στα supermodel της δεκαετίας του ‘90

Λίγα teaser έχουν καταφέρει να μας ενθουσιάσουν, όσο το χθεσινό, που μόλις κυκλοφόρησε από την Αpple Tv+. H συγκεκριμένη streaming πλατφόρμα έχει ετοιμάσει ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Τhe Super Models», σχετικά με τη δεκαετία του 90, το μόντελινγκ, αλλά και τη ζωή των τότε supermodels.

Jenny.Gr
@cturlington


Όπως βλέπουμε, μερικά από τα μοντέλα που μεσουράνησαν στα 90's, πρωταγωνιστούν και μιλούν για την δική τους εμπειρία και τα "λαμπρά" εκείνα χρόνια, όπως αναφέρεται. Σε μια καρέκλα του σετ, βλέπουμε με τη σειρά την Κρίστι Τέρλινγκτον, Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ και τη Λίντα Εβανγκελίστα να απαντούν στον ερώτημα «Πώς ορίζεις το supermodel;».


«Αφορά τη ζωή μας και τις στιγμές που περάσαμε μαζί: τη φιλία μας, τις καριέρες μας, τη γυναικεία φύση, τη μητρότητα», είχε πει η Ναόμι Κάμπελ μιλώντας για το ντοκιμαντέρ στη βρετανική Vogue, πέρυσι.

«Ήταν μια απίστευτη εποχή», είχε σημειώσει, τονίζοντας παράλληλα πόσο σκληρά δούλεψαν για να γίνουν σταρ στον χώρο του μόντελινγκ.

Jenny.Gr
@cturlington

«Όσες φορές κι αν αλλάξαμε ρούχα, σε όσα σόου κι αν συμμετείχαμε, ποτέ δεν είπαμε ότι ήμασταν κουρασμένες. Κάναμε οχτώ σόου την ημέρα και μετά το βράδυ βγαίναμε και το γιορτάζαμε με τους σχεδιαστές. Αναρωτιέμαι μερικές φορές αν τα σημερινά μοντέλα θα μπορούσαν να ακολουθήσουν τους ρυθμούς μας», είχε συμπληρώσει.

Jenny.Gr
Ron Galella, Ltd. / Getty Images

«Καθώς η βιομηχανία της μόδας συνεχίζει να επαναπροσδιορίζει τον εαυτό της και τους ρόλους των γυναικών μέσα σε αυτήν, εδώ είναι η απόλυτη ιστορία δύναμης και πώς τέσσερις γυναίκες ενώθηκαν για να τη διεκδικήσουν, ανοίγοντας το δρόμο για εκείνες που θα ακολουθήσουν», αναφέρεται σε ανακοίνωση σχετικά με το νέο ντοκιμαντέρ.

«Ήδη δυνάμεις από μόνες τους, η βαρύτητα που πέτυχαν με την ένωσή τους ξεπέρασαν την ίδια τη βιομηχανία. Το κύρος τους ήταν τόσο φοβερό που επέτρεψε στις τέσσερις να αντικαταστήσουν τις επωνυμίες που παρουσίαζαν, κάνοντας τα ονόματα Ναόμι, Σίντι, Λίντα και Κρίστι εξίσου εξέχοντα όσο και οι σχεδιαστές. Σήμερα, τα τέσσερα supermodel παραμένουν στην πρώτη γραμμή του πολιτισμού μέσω του ακτιβισμού, της φιλανθρωπίας και της επιχειρηματικής ανδρείας».

Η σκηνοθεσία του «The Super models» έγινε από την Barbara Kopple, η οποία κέρδισε τα Όσκαρ για τη δουλειά της στα ντοκιμαντέρ Harlan County, U.S.A. (1976) και American Dream (1990). Το ντοκιμαντέρ αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 20 Σεπτεμβρίου και το κοινό δηλώνει ήδη ενθουσιασμένο για να ξαναθυμηθεί εκείνες τις εποχές, αλλά και να γνωρίσει καλύτερα τα όσα επικρατούσαν εντός και εκτός πασαρέλας στη ζωή ενός θρυλικού supermodel του 90'.