CELEBRITIES

Φλόρενς Πιου: «Τους τρομάζει η ελευθερία - Δεν μπορούν να μη σεξουαλικοποιούν το γυναικείο σώμα»


Στεφανία Παπαδημητρίου

31 Αυγούστου 2023

Φλόρενς Πιου: «Τους τρομάζει η ελευθερία - Δεν μπορούν να μη σεξουαλικοποιούν το γυναικείο σώμα»
H Φλόρενς Πιου βαρέθηκε να μιλούν για το σώμα της και τα λέει όπως πρέπει, για μία ακόμη φορά

Η Φλόρενς Πιου έχει βαρεθεί να μιλάνε για το σώμα της και τα σημεία που επιλέγει αν και πόσο θα καλύψει με ρούχα. Πάει ένας χρόνος από τότε που, στο show του Valentino στη Νέα Υόρκη, εμφανίστηκε με διάφανο φόρεμα που δεν έκρυβε τις θηλές της και ξαφνικά όλο το ίντερνετ αποφάσισε να πει τη γνώμη του. Τώρα, μιλώντας στην ηθοποιό Τζόντι Τέρνερ – Σμιθ με αφορμή τα Style Awards του περιοδικού Elle, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

«Μιλάω έτσι για το σώμα μου, επειδή δεν προσπαθώ να κρύψω την κυτταρίτιδα στα μπούτια μου ή το παχάκι ανάμεσα στο χέρι και το στήθος μου: Προτιμώ να τα βγάζω όλα έξω», είπε. «Αυτό που με τρομάζει περισσότερο, είναι οι φορές που ο κόσμος έγινε έξαλλος που έδειξα “πάρα πολύ” το σώμα μου. Πέρσι, η ιστορία με το ροζ φόρεμα Valentino και τις θηλές μου που φαίνονταν μέσα από ένα see-through κομμάτι υφάσματος, προκάλεσε ψυχικά τραύματα».

«Αυτό που φοβούνται, είναι η ελευθερία – το ότι αισθάνομαι άνετα και είμαι χαρούμενη».

«Το να περιορίζεις τις γυναίκες σχολιάζοντας τα σώματά τους, λειτουργούσε για πολύ καιρό. Πιστεύω πως είμαστε σ’ αυτό το σημείο τώρα που πολλοί θα πουν ότι δεν τους νοιάζει. Δυστυχώς μας φοβίζει τόσο το ανθρώπινο σώμα, που δεν μπορούμε ούτε να κοιτάξουμε τις ρωγίτσες μου που καλύπτονται από ύφασμα με μη-σεξουαλικό τρόπο. Χρειάζεται να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι το γυναικείο σώμα υπάρχει και για άλλους λόγους», συνέχισε.

Σε παλιότερη συνέντευξή της στον Telegraph, η Πιου είχε δηλώσει πως στα 19 της, θεώρησε «τεράστιο λάθος» το ότι αποφάσισε να γίνει ηθοποιός. Ο λόγος; Στελέχη μεγάλου κινηματογραφικού στούντιο της είχαν κάνει body shaming.

Είχε μόλις γυρίσει την πρώτη μεγάλη της δουλειά, το ψυχολογικό δράμα The Falling, και πήρε πρωταγωνιστικό ρόλο για το sitcom Studio City της Fox.

«Ένιωθα πολύ τυχερή κι ευγνώμων, και δεν μπορούσα να πιστέψω ότι μου είχε έρθει αυτή η τοπ δουλειά», είπε χαρακτηριστικά. Κι έπειτα αποκάλυψε ότι στελέχη της Fox που την προσέλαβαν, ξεκίνησαν αμέσως να της κάνουν body shaming. Μάλιστα, της ζήτησαν να αλλάξει και πράγματα στην εμφάνισή της.

«Όλα όσα προσπαθούσαν να αλλάξουν – από το βάρος και το στιλ, μέχρι το σχήμα του προσώπου και των φρυδιών μου – δεν ήταν καθόλου αυτό που ήθελα, κι αυτός δεν ήταν ο χώρος στον οποίο ήθελα να δουλέψω», πρόσθεσε. «Νόμιζα για λίγο ότι ολόκληρος ο κινηματογράφος θα ήταν σαν την εμπειρία του The Falling, αλλά στην πραγματικότητα, έτσι ήταν μόνο οι ιδανικές συνθήκες. Μου φάνηκε πως είχα κάνει τεράστιο λάθος».


Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.