UPDATE #NOW

H Florence Pugh, λίγο πριν το πρώτο της Met Gala, μιλά για το στυλ, τη μόδα και την ανάγκη του να κάνεις θόρυβο


Στεφανία Παπαδημητρίου

26 Απριλίου 2023

H Florence Pugh, λίγο πριν το πρώτο της Met Gala, μιλά για το στυλ, τη μόδα και την ανάγκη του να κάνεις θόρυβο
Η ηθοποιός έδωσε μία απολαυστική συνέντευξη μαζί με τον συνοδό της για τα «Oscars της μόδας», τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Valentino, Pierpaolo Paccioli

H Florence Pugh είναι από αυτές τις ηθοποιούς που, όταν παίζουν σε μία ταινία, σαν να θεωρείς αυτονόητο πως θα είναι καλή. Είναι, επίσης, από τις γυναίκες που δεν φοβούνται να πειραματιστούν με το στυλ τους και να αποφύγουν τις safe επιλογές – έγινε viral όταν φόρεσε διάφανη ροζ τουαλέτα Valentino και φάνηκαν οι ρόγες της, κι έπειτα ανέβασε φωτογραφίες στο IG για να υπερασπιστεί τις επιλογές της. Τον Σεπτέμβρη, στην πρεμιέρα του Don’t Worry Darling, την είδαμε με το δικό της “revenge dress”, όχι για να εκδικηθεί κάποιον άνδρα, αλλά επειδή η κόντρα με την Olivia Wilde βρισκόταν στο απόγειό της. Και στα Oscars φόρεσε Valentino, και ήταν υπέροχη. Τώρα, λοιπόν, θα ξαναντυθεί με Valentino, στα Oscars της μόδας.

Την 1η Μαΐου, θα παρευρεθεί στο πρώτο της Met Gala και θα επισημοποιήσει τη σχέση της με τον οίκο, καθώς θα εμφανιστεί στο πλευρό του καλλιτεχνικού διευθυντή Pierpaolo Piccioli. Και δεν θα το συνοδεύσει απλώς – είναι το νέο πρόσωπο της καμπάνιας για την τσάντα Rockstud. Θα είναι το νέο “it couple” της ποπ κουλτούρας; Ενδεχομένως.

Μαζί, έδωσαν μία απολαυστική συνέντευξη στους New York Times και, απ’ ό,τι φαίνεται, η (επαγγελματική) σχέση τους θα έχει διάρκεια.

Για τη συνεργασία τους

Όλα ξεκίνησαν μ’ εκείνη τη διάφανη ροζ τουαλέτα. «Αν και τολμηρή επιλογή, δεν ήταν σε καμία περίπτωση φτηνή. Δεν με σεξουαλικοποίησε. Ήταν ένα υπέροχο φόρεμα, που έδειχνε ό,τι είχα από κάτω. Δεν χωρούσε το μυαλό μου τον θυμό που θα ένιωθαν ορισμένοι άνθρωποι επειδή φάνηκε στο στήθος μου- σε σημείο που μου έλεγαν ότι αν πάθαινα κάτι, θα μου άξιζε. Γι’ αυτό και έπρεπε να πάρω θέση», ξεκίνησε η Pugh.

Ο Piccioli, από την πλευρά του, ήθελε να της μιλήσει και να τη συγχαρεί για τον τρόπο που το χειρίστηκε. «Ζητούσε μόνο σεβασμό για μία επιλογή, που είναι ακριβώς αυτό που λέω όταν δημιουργώ τις συλλογές μου», είπε.

Όταν έγινε το πρώτο ραντεβού για την καμπάνια, λοιπόν, είδαν ότι μοιράζονταν τις ίδιες αξίες και η συνεργασία ήταν αναπόφευκτη.

«Όταν γυρίζαμε την καμπάνια, φορούσα αυτό το φόρεμα από την πρεμιέρα του Wonder, και με τον Pierpaolo βρήκαμε το τραπέζι με τα σνακς. Προφανώς και ήταν απίστευτα, αλλά φορούσα φόρεμα που δεν έπρεπε να λερώσω. Οπότε, εκείνος με βοηθούσε να μπουκωθώ με φαγητό. Επίσης κάπνιζε. Υπήρχε παντού τομάτα και λάδι και ψωμί. Και μας κοιτούσαν λες και σκέφτονταν “μην μας χαλάσετε την ημέρα. Αλλιώς θα σας σκοτώσουμε”».

Για την καμπάνια της Rockstud

Η Pugh δεν ένιωθε άβολα, και δεν το περίμενε. Την άφησαν να δείξει κάθε πλευρά του εαυτού της, ενώ άλλοι της έλεγαν να αλλάξει το σώμα της. «Μπόρεσαν α δείξω μία εκδοχή μου, όχι να την πουλήσω σε κάποιον απλώς για να πουλήσει, με τη σειρά του, προϊόντα», τόνισε.

«H Florence φωνάζει, γελάει κλαίει – γι’ αυτό είναι εκείνη εκεί, αντί για ένα μοντέλο. Βλέπεις τη διαφορά. Νομίζω πρέπει να νιώθεις τον άνθρωπο που έχεις μπροστά σου, όχι το όνειρο ενός τρόπου ζωής. Νομίζω έχει πεθάνει αυτή η ιδέα», πρόσθεσε ο Piccioli.

«Μιλάμε συχνά για αξίες στη μόδα – για συμπερίληψη, για σώματα με διαφορετικές αναλογίες, για ποικιλία. Αλλά μερικές φορές, απλώς το νιώθεις πως είναι μία τάση. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό να έχεις μία αληθινή σχέση με κάποιον, να παρουσιάζεις τις αξίες σου μέσω της εικόνας. Όταν γυρίζαμε την καμπάνια στη Νέα Υόρκη, ο πατέρας, η μητέρα και η γιαγιά της Florence ήταν μαζί μας στο σετ».

Η γιαγιά της Pugh είχε βάλει τα καλά της για να συναντήσει την ομάδα του Valentino. Αλλά πονούσαν τα πόδια της, οπότε έβγαλε τα τακούνια κι ήθελε παντόφλες, πάνω στις οποίες ο Piccioli σχεδίασε τρουκς από τις τσάντες και τα παπούτσια που φορούσε η εγγονή της. Όταν το shooting τελείωσε, η ηθοποιός ήταν καταενθουσιασμένη. «Δεν θα τα ξαναφορέσεις ποτέ», έλεγε στη γιαγιά της. «Θα τα κάνουμε κορνίζα».

Για το φόρεμα του Met Gala

Είναι όλο drama, ακριβώς όπως η βραδιά. Κι η Pugh δηλώνει ενθουσιασμένη.

«Όταν είμαι σ’ αυτά τα κόκκινα χαλιά, αισθάνομαι τόση πίεση επειδή είτε πουλάω μία ταινία, είτε προσπαθώ να κάνω εντύπωση. Σου διαλύουν τα νεύρα. Το θέμα είναι να εκφράζεσαι μέσα από αυτά που φοράς. Κάθε φορά που εμφανίζομαι μ’ ένα φόρεμα, βγάζω προς τα έξω μία εκδοχή μου, για την οποία είμαι περήφανη. Οπότε δε με ενδιαφέρει και τόσο το αν θα αρέσει στον κόσμο. Δεν πιστεύω πως ό,τι κάνω πρέπει να αρέσει 100%. Είναι καλό να υπάρχει συζήτηση. Σημαίνει πως τους ενδιαφέρει».

Η ιδέα είναι να βγουν από το comfort zone τους, να κάνουν τη δήλωσή τους και να γίνει ντόρος. Κι ο Pierpaolo Piccioli δεν σχεδιάζει αντικείμενα, αλλά κάτι που κάποιος θα φορέσει. «Κι η Florence είναι ο άνθρωπος που δίνει νόημα σε ό,τι κάνω», είπε.