CELEBRITIES

Η Λίντα Εβαντζελίστα πολέμησε τον καρκίνο του μαστού με τους δικούς της όρους: «Δεν πρόκειται να πεθάνω από αυτό»


JTeam

5 Σεπτεμβρίου 2023

Η Λίντα Εβαντζελίστα πολέμησε τον καρκίνο του μαστού με τους δικούς της όρους: «Δεν πρόκειται να πεθάνω από αυτό»
Το supermodel φωτογραφήθηκε για το WSJ Magazine και μίλησε για πρώτη φορά για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε

Η Λίντα Εβαντζελίστα φωτογραφήθηκε από τον στενό της φίλο και διάσημο φωτογράφο Στίβεν Μάιζλ για το εξώφυλλο του τεύχους Οκτωβρίου του WSJ. Magazine και έδωσε μία από τις πιο ειλικρινείς συνεντεύξεις της ζωής της. Αποκάλυψε ότι το 2018 διαγνώστηκε με καρκίνο στον μαστό και, μέσα στην τελευταία πενταετία, έχει χρειαστεί να δώσει δύο φορές τη μάχη της με την ασθένεια.

«Το βρήκαν στη μαστεκτομή που κάνω κάθε χρόνο», είπε. «Οι ενδείξεις δεν ήταν καλές, και επειδή υπήρχαν κι άλλα θέματα υγείας, χωρίς δεύτερη σκέψη, για να τα αφήσω όλα πίσω μου και να μη χρειαστεί να το διαχειριστώ ξανά, έκανα διπλή μαστεκτομή. Πίστευα πως ήμουν καλά και έτοιμη να ζήσω. Ο καρκίνος του στήθους δεν θα με σκότωνε».

Έχοντας περάσει μία τετραετία «καθαρή», το 2022, ένιωσε κάτι στο στήθος της και έμαθε, τελικά, πως ο καρκίνος είχε επιστρέψει.

«Σκάψε μία τρύπα στο στήθος μου», είπε στον ογκολόγο της μετά τη δεύτερη διάγνωση. «Δεν με νοιάζει να φαίνομαι ωραία. Θέλω να κάνεις ανασκαφή. Θέλω να δω τρύπα στο στήθος μου όταν τελειώσεις. Καταλαβαίνεις; Δεν πρόκειται να πεθάνω από αυτό».

«Απλώς μπήκα σ’ αυτό το mode που ξέρω καλά – το να κάνεις αυτό που πρέπει και να προχωράς. Και αυτό ακριβώς έκανα».

Πρόσφατα, της είπαν πως η πρόγνωση για το μέλλον είναι «καλή», αλλά η Εβαντζελίστα δεν πέταξε από χαρά. «Γιατί δεν είναι τέλεια;», τον ρώτησε. Ο γιατρός απάντησε πως, από τη στιγμή που επέστρεψε μία φορά, υπάρχει πιθανότητα να το ξανακάνει. Ωστόσο, η πιθανότητα είναι πολύ μικρή.

Επειδή ακριβώς αισθάνεται πως το μέλλον της είναι αβέβαιο, είναι ευγνώμων για κάθε μέρα που περνά.

«Ξέρω πως είμαι με το ένα πόδι στον τάφο, αλλά είμαι και σε κλίμα γιορτής. Πέρασα τρομερά προβλήματα υγείας. Σ’ αυτό το σημείο, είμαι ευτυχισμένη – γιορτάζω το βιβλίο μου, τη ζωή μου. Χαίρομαι τόσο που είμαι ζωντανή. Ό,τι κι αν έρθει τώρα, είναι μπόνους».

Η Λίντα Εβαντζελίστα αυτοαποκαλείται «δις επιζώσα στο standby». Κι επειδή τώρα ένιωσε άνετα να μιλήσει για τη μάχη της με το καρκίνο, επέλεξε να το κάνει με τους δικούς της όρους. «Το κρατούσα μυστικό. Ελάχιστοι το ήξεραν. Και είμαι άνθρωπος που θέλει να μοιράζεται τα πάντα», δήλωσε. «Είπα στον εαυτό μου, θα το μοιραστώ μία μέρα αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνω, όσο το βιώνω. Δεν θέλω την Daily Mail έξω από την πόρτα μου να περιμένει όπως πάντα, όταν κάτι γίνεται. Να δω άρθρα “Η Λίντα για πρώτη φορά από μπλα μπλα μπλα”».

Στο πλαίσιο των όρων που αναφέραμε παραπάνω, είναι και η απόφασή της να προσφέρει μέρος των εσόδων από το βιβλίο της, Linda Evangelista Photographed by Steven Meisel, στην έρευνα για το καρκίνο στον μαστό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.