CELEBRITIES

Ο Κέβιν Σπέισι έδωσε διάλεξη για το cancel culture στην Οξφόρδη. Ο Κέβιν Σπέισι


JTeam

17 Οκτωβρίου 2023

Ο Κέβιν Σπέισι έδωσε διάλεξη για το cancel culture στην Οξφόρδη. Ο Κέβιν Σπέισι
Instagram/Kevin Spacey
Και όντως σηκώθηκαν όρθιοι να τον χειροκροτήσουν

Ο Κέβιν Σπέισι πήγε στην Οξφόρδη, μίλησε για το cancel culture και καταχειροκροτήθηκε. Ο Κέβιν Σπέισι, ο οποίος έχει κατηγορηθεί πολλάκις για σεξουαλική παρενόχληση και αθωώθηκε από το δικαστήριο του Λονδίνου.

Το θέμα της διάλεξης ήταν «Τι μπορεί να μας μάθει ο Σαίξπηρ για το cancel culture» κι ο ηθοποιός ανέβηκε στη σκηνή, για να απαγγείλει έναν μονόλογο από το «Τίμων ο Αθηναίος».

«Σε μία εποχή ακύρωσης και εκθρόνισης, μερικές φορές ξεχνάμε ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι και ότι έχουμε ξαναβρεθεί σ’ αυτό το σημείο. Το γνωρίζουμε επειδή οι μεγαλύτεροι συγγραφείς και καλλιτέχνες έχουν θίξει το συγκεκριμένο ζήτημα, καθένας στην εποχή του», ξεκίνησε ο Ντάγκλας Μάρεϊ, associate editor του The Spectator, και κάλεσε τον Σπέισι στη σκηνή.

Ο ηθοποιός, έδωσε την παράστασή του περπατώντας στο κοινό πριν πει την τελευταία του ατάκα: «Σιχάθηκα αυτόν τον ψεύτικο κόσμο, και δεν θα τον αγαπήσω!». Κι αποχώρησε έξαλλος από το δωμάτιο – πάντα ως κομμάτι της ερμηνείας του – πριν ξαναμπεί για να βρει το πλήθος να τον χειροκροτεί όρθιο.

Πίσω στον Ιούλιο, ο Σπέισι κρίθηκε αθώος για τις κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά από μία δίκη που κράτησε τέσσερις εβδομάδες. Αρχικά, κατηγορήθηκε για την παρενόχληση τεσσάρων αντρών στη χώρα, μεταξύ 2004 και 2013. Νωρίτερα, είχε δικαστεί και στη Νέα Υόρκη, αλλά και πάλι αθωώθηκε.


Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.