CELEBRITIES

Μπίλι Άιλις: «Το να είσαι γυναίκα, είναι διαρκής πόλεμος»


Στεφανία Παπαδημητρίου

14 Νοεμβρίου 2023

Μπίλι Άιλις: «Το να είσαι γυναίκα, είναι διαρκής πόλεμος»
Η Μπίλι Άιλις μίλησε στο Variety για τη σχέση της με τις γυναίκες, τη σεξουαλικοποίηση του σώματός της σχεδόν από πάντα και τη ζωή που τώρα αρχίζει να ζει

Για την Μπίλι Άιλις, το να είσαι γυναίκα είναι «διαρκής πόλεμος». Έτσι ακριβώς το περιέγραψε στο Variety. «Ειδικά το να είσαι νέα γυναίκα, στη δημόσια σφαίρα. Είναι πραγματικά άδικο».

Έγινε γνωστή στα 13, με το Ocean Eyes. Πριν καν ενηλικιωθεί, είχε 7 Grammys και ένα Oscar. Και δεν πάει καιρός που συνειδητοποίησε ότι είναι μόνο 21. «Τελικά, είμαι μικρή, και έχω μία ζωή μπροστά μου να κάνω πράγματα», είπε. «Ίσως επειδή έκανα ενήλικη ζωή από πολύ νωρίς, ξέχασα ότι ήμουν ακόμη τόσο νέα. Συμβιβάστηκα με πολλούς τρόπους – ζούσα λες και ήμουν 70. Μόλις πρόσφατα συνειδητοποίησα πως δεν μπορούσα να το κάνω αυτό».

Η πρώτη φορά που ένιωσε πραγματική ευτυχία, ήταν το 2019, όταν το Bad Guy έφτασε στην κορυφή των charts. «Ήταν όλο βασισμένο στην επιβεβαίωση από εξωτερικούς παράγοντες, βέβαια», εξήγησε. «Νομίζω το κατάλαβα κάποια στιγμή πέρσι. Σκεφτόμουν ότι έπρεπε να βρω πράγματα στον εαυτό μου και στην προσωπική μου ζωή, που δεν έχουν καμία σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο, το ίντερνετ ή την καταξίωση, και να μου δώσουν τόση χαρά».

Σήμερα, είναι καλά και βρίσκει τον εαυτό της. Είναι περήφανη για αυτό που έχει γίνει, όσα έχει καταφέρει. «Με πολλούς τρόπους όμως, τώρα ξυπνάω», πρόσθεσε. Και μίλησε για τη σχέση της με τις γυναίκες και τη σεξουαλικοποίηση του σώματός της, σχεδόν από πάντα.

«Συνδέομαι βαθιά με τις γυναίκες της ζωής μου, τις φίλες μου, τις συγγενείς μου. Οι γυναίκες με ελκύουν. Αλλά με τρομάζουν κιόλας, από την ομορφιά και την παρουσία τους μόνο».

Η ίδια, είναι πανέμορφη – το βλέπουμε, το ξέρουμε. Δεν το ένιωθε πάντα, ωστόσο – ίσως να μην το αισθάνεται ούτε τώρα. Το στυλ της έγινε γνωστό για τα T-shirts και φόρμες, έγινε μέχρι και στολή για το Χάλοουιν, κι ο κόσμος δυσκολευόταν να το καταλάβει. Όλοι έψαχναν να βρουν το γιατί.

«Δεν προσπαθούσε να μη σεξουαλικοποιηθώ. Αλλά δεν ήθελα κιόλας να έχουν όλοι πρόσβαση στο σώμα μου, ούτε καν με τα μάτια», εξήγησε τώρα. «Δεν ήμουν αρκετά δυνατή, ή αρκετά σίγουρη για να το δείξω. Αν είχα δείξει το σώμα μου τότε, θα είχα διαλυθεί αν ο κόσμος το σχολίαζε».

«Για να είμαι ειλικρινής, ποτέ δεν ένιωσα γυναίκα. Ποτέ δεν ένιωσα επιθυμητή, ποτέ δεν ένιωσα θηλυκή. Και έπρεπε να πείσω τον εαυτό μου ότι είμαι όμορφη. Ναι, αυτοπροσδιορίζομαι ως γυναίκα, αλλά ποτέ δεν αισθάνθηκα κορίτσι».

Τις λίγες φορές που φόρεσε πιο στενά ρούχα, τα media έπεσαν πάνω της. Στα 16, τόλμησε να βγει έξω με φανελάκι και το body-shaming δεν είχε όριο – έχει και ποτέ, όμως;
«Έχω μεγάλο στήθος. Έχω μεγάλο στήθος από όταν ήμουν 9 των και έτσι είμαι φτιαγμένη. Έτσι είμαι», είπε τώρα.

«Φοράς κάτι αποκαλυπτικό και όλοι λένε “Α, και δεν ήθελες να σε σεξουαλικοποιήσουν;”. Παρατήστε με. Κυριολεκτικά, είμαι ένα πλάσμα που, μερικές φορές, έχει σεξουαλική διάθεση. Άντε γ***».

Έξαλλη, συνέχισε να μιλά για όσα την ενοχλούν.

«Κανείς, ποτέ δεν λέει τίποτα για το σώμα των ανδρών. Αν είσαι μυώδης, είσαι μία χαρά. Αν όχι, πάλι μία χαρά. Αν είσαι πολύ αδύνατος, εντάξει. Αν έχεις κοιλίτσα, εντάξει. Αν είσαι παχουλός, τέλεια! Όλοι είναι καλά με αυτό! Ξέρεις γιατί; Επειδή τα κορίτσια είναι ευγενικά, Δεν νοιάζονται, γιατί βλέπουμε τον κόσμο για αυτό που είναι».



Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.