CELEBRITIES

Το BBC αποκάλυψε τους ρατσιστές royals - Ποιοι «ανησυχούσαν για το χρώμα δέρματος» του γιου των Χάρι και Μέγκαν;


JTeam

1 Δεκεμβρίου 2023

Το BBC αποκάλυψε τους ρατσιστές royals - Ποιοι «ανησυχούσαν για το χρώμα δέρματος» του γιου των Χάρι και Μέγκαν;
Το είχαν πει όλοι και το BBC παρέμενε σιωπηλό. Τώρα, άλλαξε γνώμη

Αν κάτι θυμόμαστε από τη συνέντευξη των Χάρι και Μέγκαν στην Όπρα, είναι πως μίλησαν για κάποια μέλη της βασιλικής οικογένειας που φοβούνταν ότι ο πρώτος γιος του ζευγαριού, Άρτσι, δεν θα ήταν αρκετά λευκός. Τώρα μεγάλα μέσα ενημέρωσης κατονομάζουν τους ρατσιστές royals –ήμασταν όλοι επιφυλακτικοί, μέχρι που χθες, τα είπε και το BBC που είναι κρατικό.

Η μεγάλη αποκάλυψη έγινε στο κανάλι ITV και συγκεκριμένα στην εκπομπή του Πιρς Μόργκαν, TalkTv, εξαιτίας της ολλανδικής έκδοσης του βιβλίου Endgame, που έγραψε ο δημοσιογράφος Ομίντ Σκόμπι και «κατά λάθος» ανέφερε τα ονόματα. O Βασιλιάς Κάρολος Γ’ και η Πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, λέγεται πως είναι οι άνθρωποι που ανησύχησαν για το χρώμα του δέρματος του Άρτσι.

Ο συγγραφέας επιμένει πως ποτέ δεν κατονόμασε κανέναν, ο ολλανδικός εκδοτικός οίκος Xander κάνει έρευνα και έπαυσε τη κυκλοφορία των μεταφρασμένων αντιτύπων στο εμπόριο και, μέχρι χθες, το BBC παρέμενε σιωπηλό. Άλλαξε γνώμη, ωστόσο.

Ο Νικ Ρόμπινσον, παρουσιαστής της ραδιοφωνικής εκπομπής Today, στον σταθμό του BBC, δήλωσε συγκεκριμένα: «Για να είμαστε ξεκάθαροι, πριν από μία ώρα, περίπου, είπα στους ακροατές ότι το BBC δεν θα τους κατονόμαζε, όμως τώρα λέμε ότι ο Βασιλιάς και η Πριγκίπισσα της Ουαλίας βρίσκονται στο επίκεντρο αυτών των κατηγοριών».

Πηγή του BBC δήλωσε στο Deadline ότι οι επικεφαλής του μέσου ενημέρωσης είχαν αναγνωρίσει ότι o ασκός του Αιόλου είχε ανοίξει, επομένως έδωσε το πράσινο φως για την αποκάλυψη των ονομάτων των royals. Η αλήθεια είναι πως μόνο το BBC είχε μείνει –Sky News και ITV έκαναν την αρχή, ακολούθησαν οι New York Times και βρετανικά έντυπα, όπως το Daily Mirror και η Daily Telegraph.

Το Παλάτι δεν έχει απαντήσει προς το παρόν –η μόνη φωνή που έχει ακουστεί, είναι του Σκόμπι που υποστηρίζει ότι ποτέ δεν έγραψε το όνομα κανενός.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.