CELEBRITIES

Αμέρικα Φερέρα: «Το να αφηγείσαι ιστορίες γυναικών δεν μειώνει τις δυνάμεις σου, τις διευρύνει»


Ερασμία Αρβανιτά

15 Ιανουαρίου 2024

Αμέρικα Φερέρα: «Το να αφηγείσαι ιστορίες γυναικών δεν μειώνει τις δυνάμεις σου, τις διευρύνει»
Splash News
Η Αμέρικα Φερέρα έλαβε το βραβείο SeeHer στα Critics Choice Awards 2024

«Δεν φοβήθηκε ποτέ να συνεχίσει να λέει την αλήθεια όταν αυτή μετράει περισσότερο». Αυτές, ήταν μερικές από τις σκέψεις που μοιράστηκε στα Critics Choice Awards 2024 η Μάργκο Ρόμπι κατά τον λόγο που εκφώνησε απονέμοντας στην Αμέρικα Φερέρα το βραβείο SeeHer. Το συγκεκριμένο βραβείο, θεσπίστηκε το 2017 και απονέμεται σε γυναίκες που υπερασπίζονται την ισότητα των φύλων και υποδύονται αυθεντικούς χαρακτήρες που ξεπερνούν τα όρια.

«Φαντάζομαι ότι το να είσαι η πρώτη σε οποιονδήποτε τομέα μπορεί να είναι απομονωτικό. Φαντάζομαι ότι σου ασκεί τεράστια πίεση το να είσαι τέλειος, να παίζεις εκ του ασφαλούς», σημείωσε αρχικά η Μάργκο Ρόμπι. «Αλλά αυτό που θαυμάζω περισσότερο στην Αμέρικα είναι ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε αυτήν την πίεση, ενώ δεν φοβήθηκε ποτέ να συνεχίσει να λέει την αλήθεια όταν αυτή μετράει περισσότερο», συνέχισε, μιλώντας μεταξύ άλλων για τη διάκριση της Φερέρα ως η «πρώτη και μοναδική» Λατίνα που κέρδισε το Emmy για πρωταγωνιστικό ρόλο σε κωμωδία για την Ugly Betty.

Με τη σειρά της, η Φερέρα ανεβαίνοντας για να παραλάβει το βραβείο, μίλησε τόσο για το τι σημαίνει για εκείνη το βραβείο SeeHer αλλά και για το πως δεν θα μπορούσε να «έχει μεγαλύτερη σημασία για μένα». «Λαχταρούσα να δω ανθρώπους σαν εμένα στην οθόνη ως ολοκληρωμένους ανθρώπους. Όταν άρχισα να δουλεύω πριν από 20 χρόνια, αυτό έμοιαζε αδύνατο, το ξέρω. Φαινόταν αδύνατο ότι κάποιος θα μπορούσε να κάνει καριέρα παίζοντας λατινομαερικανικούς χαρακτήρες με κανονικές διαστάσεις», τόνισε η Φερέρα.

«Αλλά εξαιτίας των σεναριογράφων, των παραγωγών και των σκηνοθετών, εγώ και μερικοί συνάδελφοί μου είχαμε την ύψιστη ευλογία να φέρουμε στη ζωή μερικές ατρόμητες και φανταστικές γυναίκες».

Η ίδια, αφιέρωσε μέρος της ομιλίας της στη σκηνοθέτιδα της Barbie, Γκρέτα Γκέργουιγκ. «Σε ευχαριστώ που αποδεικνύεις με την απίστευτη μαεστρία σου ότι οι ιστορίες γυναικών δεν έχουν καμία δυσκολία να δημιουργήσουν κινηματογραφικό μεγαλείο και ιστορία στο box office ταυτόχρονα», είπε η Φερέρα. «Και ότι το να αφηγείσαι απροκάλυπτα ιστορίες γυναικών δεν μειώνει τις δυνάμεις σου, αλλά τις διευρύνει», συνέχισε.

«Ευχαριστούμε τους Kens μας, τον Νόα Μπάουμπαχ και τον Ράιαν Γκόσλινγκ που είναι όλοι αρκετά άντρες για να υποστηρίξουν το έργο των γυναικών και αρκετά λαμπροί και είναι όλοι "Kenough"», πρόσθεσε. Φυσικά, η Αμέρικα Φερέρα αναφέρθηκε και στον σύζυγό της, Ράιαν Πιρς Γουίλιαμς, κλείνοντας με τον συγκινητικό τρόπο την ομιλία της: «Βλέπεις εμένα και τα όνειρά μου και τα πιστεύεις και τα υποστηρίζεις σαν να ήταν δικά σου, σε αγαπώ».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.