CELEBRITIES

Κέιτ Μος: Το fashion icon γίνεται 50 και θυμόμαστε τις εμβληματικές στιγμές της


JTeam

16 Ιανουαρίου 2024

Κέιτ Μος: Το fashion icon γίνεται 50 και θυμόμαστε τις εμβληματικές στιγμές της
Σαν σήμερα, το 1974, γεννιέται η εμβληματική Κέιτ Μος

Είναι το απόλυτο μιλένιαλ είδωλο. Μια από τις πολυφωτογραφημένες γυναίκες της εποχής, η οποία κατάφερε ηθελημένη ή μη, να επηρεάσει όσο λίγες την μόδα και την ποπ κουλτούρα. Η Kέιτ Μος, η εμβληματική Βρετανίδα γεννιέται σαν σήμερα στο Κρόιντον του Ηνωμένου Βασιλείου, με την μητέρα της να εργάζεται στην εστίαση και τον πατέρα της σε αεροπορική εταιρία.

Λίγο αργότερα οι γονείς της χώρισαν. Σε ένα από τα ταξίδια που έκανε με την αεροπορική εταιρεία που εργαζόταν ο πατέρας της, η Σάρα Δούκας, ιδρύτρια του πρακτορείου Storm την προσέγγισε προκειμένου να ξεκινήσει τη δική της καριέρα στο μόντελινγκ και έτσι έγινε. Η πρώτη της συνεργασία με τον Calvin Klein δεν άργησε να έρθει, ενώ λίγο αργότερα έγινε ένα από τα βασικά μοντέλα του brand για τις καμπάνιες εσωρούχων.

Στα 20 της, έχει ήδη βγάλει το πρώτο της εκατομμύριο, ενώ ακολούθησαν συνεργασίες και με άλλους κορυφαίους οίκους όπως Gucci, Dolce & Gabbana, Louis Vuitton, Versace, Chanel. Την ίδια στιγμή, η προσωπική της ζωή βρέθηκε επίσης στο προσκήνιο. Οι σχέσεις της με τον φωτογράφο μόδας Μάριο Σορέντι και στη συνέχεια ο δεσμός της με τον Τζόνι Ντεπ, έκαναν το όνομα της να βρίσκεται σε κάθε πρωτοσέλιδο της εποχής.


Σύντομα «κατηγορήθηκε» για το «cocaine chick look» που παρέπεμπαν οι εμφανίσεις της. Ό,τι και αν έκανε η Μος, η γοητεία της, αλλά και το ταλέντο της μπροστά στον φακό, έβρισκε τεράστια ανταπόκριση. Ανυπάκουη και πάντα ασυμβίβαστη, έχει πλέον ακολουθήσει έναν πιο ήρεμο τρόπο ζωής, αφήνοντας στο παρελθόν καταχρήσεις και ουσίες.

Όσο για την 21χρονη κόρη της, φαίνεται πως συμμορφώνεται στους κανόνες, σε αντίθεση με εκείνη, και είναι πολύ πιο λογική. «Από πολλές απόψεις, η Lila είναι πολύ πιο ώριμη από ό,τι ήμουν εγώ στα 20 μου. Βλέποντάς την να ξεκινάει την καριέρα της ως μοντέλο, γυρίζω πίσω στη δεκαετία του '90, όταν εγώ μόλις ξεκινούσα, αλλά ξέρω ότι τα πράγματα θα είναι διαφορετικά γι' αυτήν. Καταλαβαίνει ότι μπορεί να πει όχι για ένα πράγμα, κάτι που εγώ δεν έκανα ποτέ και έχει τους σωστούς ανθρώπους γύρω της - έχω φροντίσει γι' αυτό. Και ας το παραδεχτούμε, είναι πολύ πιο λογική από ό,τι ήμουν εγώ τότε. Θέλω να πω, δόξα τω Θεό», δήλωσε στην πιο πρόσφατη συνέντευξη της, τον Δεκέμβριο του 2023.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.