CELEBRITIES

Η Κριστίνα Άπλγκεϊτ στα βραβεία Emmy 2024 είναι ό,τι πιο συγκινητικό είδαμε σήμερα


Ελένη Μπεζιριάνογλου

16 Ιανουαρίου 2024

Christina Applegate at Emmy Awards 2024
© Splash
Η ηθοποιός που έχει διαγνωσθεί με σκλήρυνση κατά πλάκας εμφανίστηκε υποβασταζόμενη και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό

Η Κριστίνα Άπλγκεϊτ είναι μια από τις πιο γνωστές κωμικούς του Χόλιγουντ και μία από τις αγαπημένες μου ηθοποιούς. Είτε σαν Κέλι Μπάντι από το «Married with children», είτε σαν Σαμάνθα από το «Samantha Who?», είτε ως Τζεν Χάρντινγκ από το «Dead to me», η Κριστίνα έχει αποδείξει ότι μπορείς να είσαι πανέμορφη και παράλληλα να «σπας» τον εαυτό σου σε έναν κωμικό ρόλο με γκριμάτσες, μπόλικες δόσεις αυτοσαρκασμού και θρασείς ατάκες.

Η Κριστίνα Άπλγκεϊτ στα Emmys είναι ό,τι πιο συγκινητικό είδαμε σήμερα

Τι το ξεχωριστό, όμως, είχε η εμφάνισή της στα βραβεία Emmy; Η ηθοποιός ανέβηκε υποβασταζόμενη και κρατώντας μπαστούνι για να απονείμει το βραβείο B’ Γυναικείου Ρόλου σε Κωμική Σειρά και η κατάμεστη αίθουσα γέμισε χειροκροτήματα από το κοινό που σηκώθηκε όρθιο να την αποθεώσει. Βλέπεις, η Άπλγκεϊτ διαγνώστηκε το 2021 με σκλήρυνση κατά πλάκας και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην κίνησή της, ενώ έχει αλλάξει σημαντικά και η εμφάνισή της. Το μόνο που φαίνεται να έχει παραμείνει ανεπηρέαστο είναι το αστείρευτο χιούμορ της. Η ηθοποιός φορούσε ένα βελούδινο μπορντό φόρεμα Christan Siriano και δεν σταμάτησε στιγμή να χαμογελάει και να πειράζει το ακροατήριο.

«Σας ευχαριστώ πολύ! Θεέ μου, μου “χτυπάτε στα μούτρα” το θέμα της αναπηρίας μου με το να στέκεστε όρθιοι, αλλά όλα καλά. Σώμα όχι από Ozempic*!» σχολίασε και συνέχισε κάνοντας αναφορές στους πιο γνωστούς ρόλους της ενώ το κοινό χειροκροτούσε δυνατά. «Δεν χρειάζεται να χειροκροτάμε κάθε φορά που κάνω κάτι», συμπλήρωσε γελώντας.

Η ανακοίνωση της ασθένειας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει

Τα νέα για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει είχε μοιραστεί η ίδια στο λογαριασμό της στο X, γράφοντας «Γεια σας φίλοι. Πριν από κάποιους μήνες διαγνώστηκα με σκλήρυνση κατά πλάκας. Είναι παράξενο ταξίδι. Όμως, οι άνθρωποι που γνωρίζω και πάσχουν από την ίδια ασθένεια με έχουν στηρίξει τόσο πολύ. Είναι δύσκολος δρόμος, όμως όπως όλοι γνωρίζουμε, ο δρόμος συνεχίζει. Εκτός αν κάποιος μα***ας τον εμποδίσει».

Έκτοτε δεν έχει διστάσει να μιλήσει σε συνεντεύξεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινή της ζωή, πάντα με χιούμορ και αυτοσαρκασμό. «Είναι η πρώτη φορά που κάποιος θα με δει όπως είμαι. Πήρα 18 κιλά δεν μπορώ να περπατήσω χωρίς μπαστούνι», είχε πει στους New York Times, ενώ στο Vanity Fair είχε περιγράψει απλά πράγματα της καθημερινότητας που δυσκολεύεται πλέον να κάνει. «Φοβάμαι να μπω στο ντους, μπορεί να πέσεις, να γλιστρήσεις, να μπερδευτούν τα πόδια σου, ειδικά στο δικό μου, που έχει γυαλί. Είναι τρομακτικό να μπαίνω εκεί μέσα. Υπάρχουν κάποια πράγματα που ο κόσμος παίρνει σαν δεδομένα στη ζωή, όπως κι εγώ τα έπαιρνα σαν δεδομένα. Το να κατεβαίνεις τις σκάλες, το να μεταφέρεις πράγματα –όλα αυτά δεν μπορείς να τα κάνεις πια. Μπορώ να ανεβάσω φαγητό στο παιδί μου. Ποτέ όμως να το κατεβάσω. Γι' αυτό έχουμε στο κεφαλόσκαλο ένα σημείο που αποκαλούμε “καθαρτήριο”. Όταν τελειώσει κάποιος στον πάνω όροφο με κάτι, το τοποθετούμε εκεί ώστε όποιος μπορεί να το κατεβάσει».

Όταν η Άπλγκεϊτ διαγνώστηκε με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, βρισκόταν στα γυρίσματα της 3ης σεζόν «Dead to Me», τα οποία και δεσμεύτηκε να ολοκληρώσει παρά τις βεβαιώσεις της παραγωγής ότι δεν χρειάζεται. Η ίδια επέμεινε, απλά χρειάστηκε να γίνουν αλλαγές σε αρκετές σκηνές αφού χρειαζόταν βοήθεια για να μείνει όρθια ή να ακουμπάει σε τοίχους και πόρτες.

Ο σχεδιαστής Christian Siriano ανέβασε στο Instagram στιγμιότυπα από τη φωτογράφιση της Άπλγκεϊτ με τη δημιουργία του γράφοντας στη λεζάντα «Ω, Κριστίνα είσαι θεά και θα σε ντύνω οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας. Τι γυναίκα!».

*Ozempic: Φάρμακο που σχετίζεται με την απώλεια βάρους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.