CELEBRITIES

Κλόντια Σίφερ: «Πλέον τα μοντέλα δουλεύουν και μετά τα 50 τους»


Ερασμία Αρβανιτά

24 Ιανουαρίου 2024

Κλόντια Σίφερ: «Πλέον τα μοντέλα δουλεύουν και μετά τα 50 τους»
«Πριν από τη δεκαετία του '90, η καριέρα ενός μοντέλου σπάνια διαρκούσε μετά τα 30 και υπήρχε μια συνεχής εναλλαγή προσώπων και τύπων ομορφιάς»

Το όνομά της έχει γίνει συνώνυμο της μόδας και της θηλυκότητας. Ανήκει στη «χρυσή» εποχή των super models, μετράει πάνω από 1000 εξώφυλλα σε περιοδικά μόδας και στα 53 της - πλέον χρόνια, συνεχίζει το modeling, κάνοντας επιλεκτικές δουλειές.

Η Κλόντια Σίφερ δεν μένει ποτέ στάσιμη. Τώρα, με αφορμή το νέο της project, την ταινία «Argylle», στην οποία συμμετείχε ως παραγωγός, και στην οποία τις εντυπώσεις κλέβει ο γάτος της, Τσιπ, αλλά και την κυκλοφορία του βιβλίου «Blue Chip: Confessions Of Claudia Schiffer’s Cat», το διάσημο supermodel έγινε το νέο cover girl του Grazia UK. Και ναι, προφανώς μίλησε για τον γάτο της, ο οποίος έχει 12.000 ακόλουθους στο Instagram, αλλά μίλησε και για το γεγονός ότι η μόδα πλέον αλλάζει.

Η Κλόντια Σίφερ είναι παντρεμένη με τον κινηματογραφικό παραγωγό Μάθιου Βον, με τον οποίο έχουν τρία παιδιά, τέσσερα σκυλιά, δυο γάτες και τρεις χελώνες. Στη συνέντευξή της για το Grazia UK, αναπολεί τις καλύτερες αναμνήσεις από την καριέρα της, σημειώνοντας ότι στα ‘90s «μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, γίναμε διάσημες, πιο διάσημες από ηθοποιούς, τραγουδιστές και τα συναφή. Αυτό δεν είχε ξανασυμβεί ποτέ στο χώρο του modeling».


Για την Κλόντια Σίφερ, η σημερινή νοσταλγία για τη δεκαετία του '90 έχει οδηγήσει τη νεότερη γενιά, να «γνωρίσει» τη «χρυσή» εποχή των supermodels. «Ως supermodels θεωρηθήκαμε άτομα που ξεπερνούσαν τα όρια και, καθώς η ποπ μουσική, η μόδα και το στιλ συνέκλιναν, γίναμε οικεία ονόματα. Αντιπροσωπεύαμε την αυτοδημιούργητη επιτυχία, η οποία αποτέλεσε πύλη εισόδου για τις σημερινές γενιές, που την έχουν πάει σε άλλο επίπεδο. Νομίζω ότι υπάρχει επίσης περιέργεια για το πώς συνέβησαν όλα αυτά πριν από την εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης», τόνισε.

Πάντως, η ίδια δεν σκοπεύει σε καμία περίπτωση να «αποσυρθεί» από την καριέρα της στο modeling. Πλέον, η φιλοσοφία του είσαι «πολύ μεγάλη» για να κάνεις καριέρα είναι ξεπερασμένη. «Πριν από τη δεκαετία του '90, η καριέρα ενός μοντέλου σπάνια διαρκούσε μετά τα 30 και υπήρχε μια συνεχής εναλλαγή προσώπων και τύπων ομορφιάς», σημείωσε η Κλόντια Σίφερ στη συνέντευξή της.

«Αλλά, με τα supermodels, οι καριέρες μας άρχισαν να διαρκούν περισσότερο, γιατί γίναμε εμείς το brand του εαυτού μας. Πλέον, τα μοντέλα εργάζονται μέχρι και τα 50 τους, αλλά και πιο μετά. Η ποικιλομορφία στην ηλικία, τη σεξουαλικότητα, το σώμα και τη φυλή είναι μια απίστευτα θετική αλλαγή που επιτρέπει ένα ευρύτερο και υγιέστερο φάσμα εκπροσώπησης. Η μόδα μπορεί να είναι μια πρόκληση. Αλλά, μπορεί επίσης να φέρνει πραγματικές αλλαγές», κατέληξε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.