CELEBRITIES

H Έμα Στόουν μετέτρεψε το άγχος της σε «υπερδύναμη» χάρη στην υποκριτική


Ερασμία Αρβανιτά

1 Φεβρουαρίου 2024

H Έμα Στόουν μετέτρεψε το άγχος της σε «υπερδύναμη» χάρη στην υποκριτική
GETTY IMAGES
«Έχω πει σε πολλούς νεότερους ανθρώπους που παλεύουν με το άγχος, ότι με πολλούς τρόπους το βλέπω ως ένα είδος υπερδύναμης»

Έπαθε την πρώτη της κρίσης πανικού όταν ήταν 7 ετών. Δυσκολεύτηκε πολύ να αντιμετωπίσει το άγχος που βίωνε στην παιδική της ηλικία, αλλά τελικά βρήκε τρόπο να το ξεπεράσει. Η ζωή της Έμα Στόουν άλλαξε όταν στα 11 της ξεκίνησε να ασχολείται με την υποκριτική. Με αυτόν τον τρόπο μπορούσε να εστιάζει μόνο στη στιγμή, χωρίς να ανησυχεί για το τι συνέβη πριν ή τι θα συνέβαινε αργότερα.

Έχει μιλήσει ξανά για τη μάχη της με το άγχος και τις κρίσεις πανικού. Το 2018, δήλωσε ότι ο αυτοσχεδιασμός της έμαθε να «παίρνει όλα τα έντονα συναισθήματα και να νιώθει πραγματικά τη στιγμή και να χρησιμοποιεί ολόκληρο τον εγκέφαλό της». Τώρα, η ηθοποιός που αγαπήσαμε λίγο παραπάνω φέτος, χάρη στον ρόλο της ως Μπέλα Μπάξτερ στην ταινία «Poor Things», έδωσε νέα συνέντευξη στο National Public Radio (NPR). Εκεί, μίλησε για το άγχος της παιδικής της ηλικίας και τον τρόπο που τελικά το ξεπέρασε.

«Ζούσα με τον φόβο των κρίσεων πανικού»

«Άρχισα να κάνω θεραπεία, νομίζω γύρω στην ηλικία των 8 ετών, επειδή μου ήταν πολύ δύσκολο να βγω από το σπίτι για να πάω στο σχολείο. Ζούσα με το φόβο των κρίσεων πανικού», σημείωσε. Στη συνέντευξή της, η Έμα Στόουν πρόσθεσε πως θεωρούσε ότι η πηγή του άγχους της, όταν ήταν μικρότερη, προερχόταν από τον φόβο του αποχωρισμού από τη μητέρα της. «Είναι μια δύσκολη ηλικία, δεν έχεις λογική, στα 7 ή 8 χρόνια, και δεν μπορείς να πεις στον εαυτό σου ότι αυτά τα πράγματα δεν είναι αλήθεια. Ήταν πολύ δύσκολο να πείσω τον εαυτό μου για το αντίθετο».

Όλα αυτά άλλαξαν, όταν η ίδια άρχισε να ασχολείται με την υποκριτική. Και πλέον, με τα χρόνια, οι εμπειρίες της έχουν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται και αντιμετωπίζει το άγχος. «Έχω πει σε πολλούς νεότερους ανθρώπους που παλεύουν με το άγχος, ότι με πολλούς τρόπους το βλέπω ως ένα είδος υπερδύναμης».

«Το γεγονός ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι περίεργο στην αμυγδαλή μας και ότι η αντίδρασή μας στη μάχη ή στη φυγή είναι ίσως λίγο εκτός ελέγχου σε σύγκριση με τη χημεία του εγκεφάλου πολλών ανθρώπων, δεν σημαίνει ότι είναι λάθος. Δεν το κάνει κακό», πρόσθεσε. «Σημαίνει απλώς ότι έχουμε αυτά τα εργαλεία και πρέπει να τα διαχειριστούμε».

Για την Έμα Στόουν, όλα αυτά τα συναισθήματα μπορούν να γίνουν η βάση δημιουργικών πραγμάτων, γιατί «το άγχος είναι σαν το καύσιμο πυραύλων, επειδή δεν μπορείς να κρατηθείς να μη σηκωθείς από το κρεβάτι και να κάνεις πράγματα, επειδή έχεις όλη αυτή την ενέργεια μέσα σου. Και αυτό είναι πραγματικά ένα δώρο».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.