UPDATE

Γιώργος Λάνθιμος: Φωτογράφισε την Έμα Στόουν στην «αντιφατική Αθήνα» για το W Magazine


Ερασμία Αρβανιτά

28 Νοεμβρίου 2023

Γιώργος Λάνθιμος: Φωτογράφισε την Έμα Στόουν στην «αντιφατική Αθήνα» για το W Magazine
Τα ασπρόμαυρα κλικ από τον φακό του Γιώργου Λάνθιμου, δημιουργούν ένα σουρεαλιστικό οπτικό παραμύθι

Ο Έλληνας σκηνοθέτης, Γιώργος Λάνθιμος, και η διάσημη ηθοποιός, Έμμα Στόουν, βρέθηκαν στην Αθήνα για τις ανάγκες του Art Issue του W Magazine. Λίγες ημέρες πριν την πρεμιέρα της ταινίας «Poor Things» και για να γιορτάσουν τη «Βληχή», η ηθοποιός πόζαρε στον φακό του Γιώργου Λάνθιμου. Ο σκηνοθέτης οραματίστηκε μια ασπρόμαυρη φωτογράφιση, που θα διαδραματιζόταν στις γωνίες της Ελληνικής πρωτεύουσας.

«Λατρεύω τις αντιφάσεις που συναντάς σε αυτή την πόλη: ο συνδυασμός του πολύ μοντέρνου και μάλλον άσχημου, δίπλα στο πολύ όμορφο. Θέλαμε να κάνουμε έναν συνδυασμό από ευρεία τοπία και οικεία πορτέρα. Και θέλαμε να αφηγηθούμε μια μικρή ιστορία», αποκάλυψε ο Γιώργος Λάνθιμος στο W Magazine.

«Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα που να μην μπορεί να κάνει η Έμμα»

«Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα που να μην μπορεί να κάνει η Έμμα», ανέφερε ο Λάνθιμος στο περιοδικό. «Είναι ατρόμητη».

Στις φωτογραφίες, η Έμμα Στόουν, φορώντας Louis Vuitton, ξεκινά μια περιήγηση σε αντιφατικές τοποθεσίες της Αθήνας. Μαζί της, έχει ένα «παιδί», το οποίο μπορεί να είναι ή και να μην είναι κούκλα σε φυσικό μέγεθος.«Το όνομά της είναι μυστικό γιατί είναι πολύ ντροπαλή και αυτός είναι ο πρώτος της ρόλος. Τη βρήκαμε…Ήταν τέλεια!», είπε πάντως η ηθοποιός στο περιοδικό.

Οι φωτογραφίες χαρακτηρίζονται από ένα δραματικό στοιχείο, με την ίδια να ποζάρει άλλοτε σε έναν αστικό δρόμο με ένα κρουαζιερόπλοιο στο βάθος, σε ένα γήπεδο μπάσκετ δίπλα στον κόλπο, σε έναν φοίνικα δίπλα σε έναν συρμάτινο φράχτη ή στη μέση ενός πολυσύχναστου αυτοκινητόδρομου. «Έχετε δει τα πράγματα που έχω κάνει σε ταινίες;», είπε η Στόουν αναφορικά με τη λήψη στον αυτοκινητόδρομο .«Συγκριτικά, το τρέξιμο σε έναν αυτοκινητόδρομο δεν είναι τρομακτικό».

Στη συνέντευξη, ο Έλληνας σκηνοθέτης είπε πως η φωτογραφία στο εξώφυλλο του περιοδικού, στην οποία η Στόουν φοράει ένα λευκό και γαλαζοπράσινο φόρεμα, παραπέμπει στις κυματιστές πτυχές των κουρτινών στο γραφείο του. «Μαζί, εξετάσαμε διαφορετικές αναφορές», ανέφερε.

«Μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση οι φωτογραφίες του Χάρι Κάλαχαν της γυναίκας και της κόρης του - τις τράβηξε σε φυσικά περιβάλλοντα, όπου οι φιγούρες φαινόταν μικροσκοπικές, και έκανε πιο κοντινά πορτρέτα. Η Έμμα, εκτός από μοντέλο και μούσα, βοήθησε στην ανάπτυξη των φωτογραφιών. Δημιουργήσαμε τις εκτυπώσεις μαζί».

Από την πλευρά της, η Έμμα Στόουν εκμυστηρεύτηκε ότι «πριν από μερικά χρόνια, ο Γιώργος άρχισε να ενδιαφέρεται για τη φωτογραφία ταινιών. Άρχισε να αναπτύσσει τις δικές του εκτυπώσεις και με δίδαξε. Ξεκινήσαμε σε έναν αυτοσχέδιο σκοτεινό θάλαμο στο μπάνιο του, αλλά τα τελευταία χρόνια, έφτιαξε έναν επαγγελματικό σκοτεινό θάλαμο στο στούντιό του στην Αθήνα. Έμαθε λίγο-πολύ πώς να αναπτύσσει ταινίες παρακολουθώντας βίντεο στο YouTube».

«Τείνουμε να συμφωνούμε για το ποιες φωτογραφίες μας αρέσουν και ποιες όχι. Σε γενικές γραμμές, συμφωνούμε στα περισσότερα», είπε επίσης η ηθοποιός. «Κάποιες φορές διαφωνούμε για μικρές λεπτομέρειες. Αυτό είναι το μοτίβο μας», τη διέκοψε ο Γιώργος Λάνθιμος.