CELEBRITIES

Γιώργος Λάνθιμος για Έμα Στόουν: «Ήταν απαραίτητο για την ταινία να μην ντρέπεται για το σώμα της και το σεξ»


Κλέλια Φατούρου

6 Σεπτεμβρίου 2023

Γιώργος Λάνθιμος για Έμα Στόουν: «Ήταν απαραίτητο για την ταινία να μην ντρέπεται για το σώμα της και το σεξ»
Ο σκηνοθέτης μίλησε στο Φεστιβάλ Βενετίας για την αναγκαιότητα του γυμνού στην ταινία του

Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου "Poor Things" έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας και το κοινό χειροκροτούσε όρθιο για 8 λεπτά. Θα πάρει η Έμα Στόουν ένα ακόμη Όσκαρ για την ερμηνεία της ως Μπέλα Μπάξτερ; Είναι πολύ πιθανό.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Λάνθιμο, το πιο σημαντικό στοιχείο αυτής της ταινίας ήταν η άνεση που ένιωθε η Στόουν στα γυρίσματα των γυμνών ερωτικών σκηνών, που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στο κεντρικό μήνυμα της ταινίας, για την ελευθερία της γυναίκας.

«Το σεξ ήταν βασικό κομμάτι του μυθιστορήματος (πάνω στο οποίο βασίστηκε η ταινία), οπότε ήταν σημαντικό για εμένα να μην κάνω μία ταινία που θα ήταν σεμνότυφη, γιατί αυτό θα την πρόδιδε εντελώς. Έπρεπε λοιπόν να είμαστε σίγουροι ότι η Έμα δεν θα νιώθει καμία ντροπή για το σώμα της, τη γύμνια και αυτές τις σκηνές. Το κατάλαβε αμέσως και είναι κρίμα που δεν μπόρεσε να είναι εδώ και να μιλήσει η ίδια για αυτό», ανέφερε ο Λάνθιμος στη συνέντευξη Τύπου του Φεστιβάλ. Η ηθοποιός λογικά συμμετέχει στη μαζική απεργία των ηθοποιών και σεναριογράφων των Η.Π.Α.

Οι δύο συνεργάτες είναι έτοιμοι να μονιμοποιήσουν αυτή τη σχέση τους, με πληροφορίες να τους θέλουν να γυρίζουν κρυφά στην Ελλάδα την 5η ταινία τους. «Το υπέροχο με εμένα και την Έμα είναι ότι έχουμε κάνει 4 ταινίες και επικοινωνούμε σχεδόν αυτόματα, χωρίς να χρειάζεται να της εξηγώ. Όταν ξεκίνησα να της μιλώ για τις ερωτικές σκηνές, μου είπε «Ναι φυσικά, είναι η Μπέλα. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται».

Ο σκηνοθέτης μίλησε και για την αναγκαιότητα του intimacy coordinator, ένα νέο επάγγελμα στο Χόλιγουντ, που λειτουργεί υποστηρικτικά στις ερωτικές σκηνές και εγγυάται ότι θα υπάρχει άνεση και ασφάλεια. «Στην αρχή, κανένας σκηνοθέτης δεν θέλει την παρουσία ενός έξτρα ανθρώπου σε ερωτικές σκηνές. Όταν όμως είσαι με έναν καλό άνθρωπο, παύεις να νιώθεις απειλή και οι συνθήκες γίνονται πιο εύκολες για όλους μας».

Η ταινία "Poor Things" βασίζεται στο ομώνυμα μυθιστόρημα του Άλασντερ Γκρέι και διηγείται την ιστορία της Μπέλα, μίας γυναίκας που ανασταίνεται από έναν σπουδαίο επιστήμονα, μέσα από τον εγκέφαλο ενός παιδιού, και που γρήγορα προσπαθεί να μάθει τα πάντα για τον κόσμο, ξεκινώντας ένα ταξίδι με έναν άλλο άντρα. Θα τη δούμε στην Ελλάδα στις 8 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.