CELEBRITIES

Ο Ρόμαν Πολάνσκι θα δικαστεί για την υπόθεση βιασμού ανηλίκου από τα '70s


JTeam

13 Μαρτίου 2024

Ο Ρόμαν Πολάνσκι θα δικαστεί για την υπόθεση βιασμού ανηλίκου από τα '70s
Splash News by Ideal Image
Η Ρόμπιν Μ., όπως ονομάζεται, άργησε αλλά αποφάσισε να διεκδικήσει δικαιοσύνη

Τον Αύγουστο του 2025, ο Ρόμαν Πολάνσκι θα δικαστεί στο Λος Άντζελες για την υπόθεση βιασμού από τη δεκαετία του ’70.

Το φερόμενο ως θύμα υποστηρίζει ότι ο Πολάνσκι τη βίασε το 1973, όταν ήταν ανήλικη, στο σπίτι του στο Μπένεντικτ Κάνιον. Σύμφωνα με τη μήνυσή της, τον είχε γνωρίσει σε ένα πάρτι μερικούς μήνες πριν. Εκείνος, την κάλεσε σε δείπνο στο εστιατόριο Le Restaurant, της έδωσε σφηνάκια τεκίλα και την πήγε σπίτι του, όπου λιποθύμησε στο κρεβάτι του.

«Η ενάγουσα θυμάται να ξυπνά στο κρεβάτι του, μ’ εκείνον να είναι ξαπλωμένος στο κρεβάτι δίπλα της», αναφέρει το σχετικό έγγραφο. «Της είπε ότι ήθελε να κάνει σε μαζί της. Η ενάγουσα, αν και σιγά, είπε “όχι”. Του είπε “σε παρακαλώ μην το κάνεις αυτό”».

Σύμφωνα με τη μήνυση, ο Πολάνσκι αγνόησε τα παρακάλια της και τη βίασε. Έπειτα, την πήγε σπίτι. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που είδαν ο ένας τον άλλο.

Η συγκεκριμένη γυναίκα έκανε τη καταγγελία της τον Αύγουστο του 2017, σε συνέντευξη Τύπου με την Γκλόρια Άλρεντ. Η τελευταία, είπε ότι η ενάγουσα, Ρόμπιν Μ., ήταν 16 ετών. Κατέθεσε αγωγή με το όνομα Jane Doe τον Ιούλιο του 2023, με ειδικό νομοσχέδιο που επιτρέπει την αύξηση της διορίας για την καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

«Μου πήρε πολύ καιρό να το πάρω απόφαση», θα έλεγε η ενάγουσα, που τελικά αποφάσισε να διεκδικήσει δικαιοσύνη.

Οι δικηγόροι του Πολάνσκι, ο οποίος δεν έχει φύγει από τις ΗΠΑ από το 1978, άρα δεν θα μπορέσει να παραστεί αυτοπροσώπως στη δίκη, αρνούνται κάθε κατηγορία. Πρόκειται για πολιτική δίκη, άρα δεν απαιτείται η παρουσία του.

Υπενθυμίζεται πως ο Πολάνσκι διέφυγε από τις ΗΠΑ την παραμονή της καταδίκης του για τον βιασμό ενός 13χρονου κοριτσιού και έκτοτε δεν μπορεί να επιστρέψει στη χώρα χωρίς να κινδυνεύει να συλληφθεί. Τις επόμενες δεκαετίες, πραγματοποίησε πολλές προσπάθειες για την επίλυση της ποινικής υπόθεσης, οι οποίες δεν οδήγησαν πουθενά. Οι προσπάθειες για την έκδοσή του, επίσης, ήταν ανεπιτυχείς.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.