CELEBRITIES

Ολίβια Μαν: Έκανε κατάψυξη ωαρίων, μετά τη διάγνωσή της με καρκίνο - «Ζήτησα να μπει η θεραπεία σε παύση»


JTeam

13 Μαΐου 2024

Ολίβια Μαν: Έκανε κατάψυξη ωαρίων, μετά τη διάγνωσή της με καρκίνο - «Ζήτησα να μπει η θεραπεία σε παύση»
Splash by Ideal Image
Η Ολίβια Μαν πήρε αυτή τη σημαντική απόφαση χωρίς δεύτερη σκέψη

Τον Μάρτιο του 2024 η Ολίβια Μαν αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού, μη κρύβοντας την ευγνωμοσύνη της που το εντόπισε σε αρχικό στάδιο και έτσι η ασθένειά της βρίσκεται εντός ελέγχου. Πριν, όμως, ξεκινήσει τις χημειοθεραπείες ή τις ακτινοβολίες, ζήτησε από τους γιατρούς της να κάνουν μια μικρή παύση στη θεραπεία της, διότι επιθυμεί να κάνει κατάψυξη ωαρίων.

Η Ολίβια Μαν, η οποία είναι ζευγάρι με τον Τζον Μαλέινι, έφερε στον κόσμο το πρώτο παιδί τους το 2021, στα σχέδιά της, όμως, υπήρχε πάντα η απόκτηση ενός ακόμα παιδιού και έτσι αποφάσισε να ολοκληρώσει τη διαδικασία κρυοσυντήρησης ωαρίων. Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή της στη Vogue, προέβη σε κατάψυξη ωαρίων στα 33, στα 39 και τώρα στα 43, προκειμένου να κρατήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει κάποια στιγμή ξανά μητέρα.

«Είναι ενδιαφέρον γιατί τα 33χρονα ωάριά μου ήταν υπέροχα. Τα 39χρονα ωάριά μου; Κανένα από αυτά δεν λειτούργησε. Καθώς μεγαλώνεις, ο ένας μήνας μπορεί να έχει δυνατά ωάρια, ο άλλος όχι τόσο πολύ. Σαφώς, ο μήνας που κάναμε στα 39 μας δεν ήταν καλός μήνας. Μετά τη διάγνωσή μου, αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε μία ακόμη φορά να καταψύξουμε ωάρια και ευχόμασταν να πετύχει», εξήγησε η διάσημη ηθοποιός.

Σύμφωνα με τους γιατρούς της, οι θεραπείες για τον καρκίνο του μαστού, όπως η χημειοθεραπεία και η ακτινοβολία, μπορούν να εμποδίσουν σημαντικά την ικανότητα ενός ατόμου να τεκνοποιήσει και, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να αφαιρέσουν εντελώς την επιλογή, ειδικά αν η θεραπεία - όπως αυτή της Munn - περιλάμβανε σκόπιμη είσοδο του σώματός της στην εμμηνόπαυση.

Το ζευγάρι συζήτησε αρκετά αυτή την επιλογή, πριν αποφασίσει να την κάνει πράξη, καθώς υπήρχαν πολλοί κίνδυνοι όσον αφορά στην υγεία της Ολίβια Μαν. Το γεγονός ότι θα γέμιζε το σώμα της ορμόνες, ώστε να γίνει η κρυοσυντήρηση ωαρίων, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη περισσότερων καρκινικών κυττάρων, μπορεί να την έβαλε σε σκέψεις, όμως ο φόβος δεν την εμπόδισε από το να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.

«Θέλαμε απλώς μερικά υγιή ωάρια ακόμη. Στην ηλικία μου, 1 στα 10 ωάρια είναι δυνατά, όμως εμείς ελπίζαμε να φτιάξουμε ένα έμβρυο από αυτή τη διαδικασία. Οι γιατροί τελικά βρήκαν 7 ωάρια αντί για 10, από τα οποία τα 2 ήταν απολύτως υγιή και έτσι υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθούν έμβρυα», εξομολογήθηκε η ηθοποιός.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.