CELEBRITIES

Η Κέλι Κλάρκσον παραδέχθηκε ότι έχασε βάρος με συνταγογραφημένo φάρμακo – Δεν είναι το Ozempic


JTeam

14 Μαΐου 2024

Κέλι Κλάρκσον
© Getty Images/ Weiss Eubanks/NBCUniversal
«Βοηθάει το σώμα μου να μεταβολίσει τη ζάχαρη» λέει. Την πιστεύουμε;

Η Κέλι Κλάρκσον αποκάλυψε ότι λαμβάνει φάρμακα για απώλεια βάρους, στα πλαίσια της προσπάθειάς της να αποκτήσει ένα υγιές σώμα.

Τη Δευτέρα, στην εκπομπή της, The Kelly Clarkson Show, η διάσημη τραγουδίστρια είχε καλεσμένη την ηθοποιό Γούπι Γκόλμπεργκ και ξεκίνησε το διάλογό τους επαινόντας την εμφάνισή της. «Κάθε φορά που σε βλέπω δείχνεις νεότερη! Είσαι σαν τον Μπέντζαμιν Μπάτον. Είναι τρελό κάθε φορά που έρχεσαι», σχολίασε.

Η Γούπι από την πλευρά της χαμογέλασε και απάντησε ότι «αρχικά είναι το βάρος που έχω χάσει. Έχω χάσει σχεδόν δύο ανθρώπους. Κάνω αυτή τη θαυματουργή ένεση που λειτουργεί για τύπους που χρειάζονται βοήθεια και με έχει πράγματι βοηθήσει».

Με αφορμή αυτή την αναφορά, λοιπόν, η Κλάρκσον αποκάλυψε ότι και εκείνη έχει χάσει αρκετό βάρος αλλά «το δικό μου είναι άλλο από αυτό που υποθέτει ο κόσμος αλλά κατέληξα να πρέπει να το κάνω και αυτό γιατί η διαχείριση της γλυκόζης στο αίμα μου δεν ήταν καθόλου καλή. Ο γιατρός μου με κυνηγούσε για δύο χρόνια και έλεγα “όχι, το φοβάμαι¨. Έχω ήδη προβλήματα με το θυροειδή. Όλοι νομίζουν ότι παίρνω Ozempic αλλά όχι. Είναι κάτι άλλο».

Jenny.Gr
Instagram

Στη συνέχεια η Κλάρκσον εξήγησε ότι η αγωγή που παίρνει τη βοηθάει να μεταβολίσει τη ζάχαρη μιας και το σώμα της «δεν το κάνει σωστά».

Στη συνέχεια, οι δύο γυναίκες αποκάλυψαν πόσο ήταν τα περισσότερα κιλά που είχαν πριν αρχίσουν τη φαρμακευτική αγωγή. Η Γούπι ήταν 136 κιλά και η Κλάρκσον 92 «και είμαι μόλις 1,5 μέτρο ψηλή» σχολίασε.

Κι ενώ το body-positivity κίνημα παλεύει να κάνει τις γυναίκες να νιώσουν καλά με τον εαυτό τους και το σώμα τους, εξακολουθούμε να βλέπουμε ταλαντούχες γυναίκες να χρησιμοποιούν το δημόσιο βήμα για να προωθήσουν το αδυνάτισμα. Δύο celebrities όπως η Γούπι και η Κέλι αναλώνουν τον τηλεοπτικό χρόνο για να πουν ότι νιώθουν καλύτερα αδυνατίζοντας και μάλιστα με τη βοήθεια φαρμακευτικής αγωγής, τη στιγμή που η Όπρα Γουίνφρεϊ δηλώνει μετανιωμένη που αποτελούσε μέρος της «κουλτούρας της δίαιτας».

Κι αν η πρόθεσή τους είναι να προωθήσουν την εικόνα ενός υγιούς ανθρώπου -η Κλάρκσον είπε ότι ήταν στα όρια διαβήτη- τότε ίσως να έπρεπε να επικεντρωθούν στο πώς μπορεί κάποιος να ακολουθήσει πιο σωστή, υγιεινή διατροφή ή να βάλει την άσκηση στη ζωή του. Η φαρμακευτική αγωγή που υπόσχεται «παθητική βοήθεια» στο αδυνάτισμα με γρήγορα αποτελέσματα σίγουρα δεν είναι υγιής προσέγγιση στο θέμα. Άλλωστε, τόσο η Όπρα όσο και πολλοί ακόμα που έσπευσαν να χρησιμοποιήσουν το Ozempic δήλωσαν ότι όταν σταμάτησαν την αγωγή άρχισαν να παίρνουν ξανά βάρος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.