CELEBRITIES

Η Όπρα Γουίνφρεϊ λέει ότι μετανιώνει που προωθούσε την «κουλτούρα της δίαιτας»


JTeam

13 Μαΐου 2024

Η Όπρα Γουίνφρεϊ λέει ότι μετανιώνει που προωθούσε την «κουλτούρα της δίαιτας»
«Έθεσα πρότυπα για τους ανθρώπους που με παρακολουθούσαν που ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος μπορούσε να ακολουθήσει»

Πριν λίγες ημέρες, η Όπρα Γουίνφρεϊ δήλωσε στην διαδικτυακή εκδήλωση WeightWatchers ότι μετάνιωσε που υπήρξε μέρος της «κουλτούρας της δίαιτας» και που την προωθούσε μέσα από τη δουλειά της ως παρουσιάστρια. Στην εκπομπή με θέμα «Κάνοντας την αλλαγή: Ένας νέος τρόπος να σκέφτεσαι το βάρος» παρευρέθηκαν και άλλοι διάσημοι που έχουν σχολιαστεί για την εικόνα τους, όπως η Ρέμπελ Γουίλσον, η Μπίζι Φίλιπς και η Άμπερ Ρίλεϊ. Φαίνεται, λοιπόν, ότι η Όπρα «τελείωσε με την κουλτούρα της δίαιτας και την ντροπή που αυτή επιφέρει».

«Πάρα πολλοί από εμάς έχουμε ενστερνιστεί την κουλτούρα της δίαιτας και πρότυπα σώματος που μας έχουν προκαλέσει τόση ντροπή. Μας έχουν κρίνει. Μας έχουν εξετάσει εξονυχιστικά. Μας έχουν κάνει να ντρεπόμαστε και μας έχουν πει ότι εκτός κι αν πληρούμε ένα συγκεκριμένο μέγεθος, δεν μας αξίζει να μας αποδεχθούν ή ακόμη και να μας αγαπήσουν. Κι αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι τελείωσα με όλα αυτά», ανέφερε η Όπρα η οποία έχει δηλώσει πολλές φορές στο παρελθόν ότι την πίεζαν να αδυνατίσει επειδή εμφανίζεται στην τηλεόραση. Όταν μάλιστα πράγματι αδυνάτισε πολύ, όλος ο πλανήτης το σχολίασε αναζητώντας τον τρόπο που το πέτυχε. Και κάπως έτσι, το Ozempic έγινε viral και βρέθηκε σε χρόνο dt σε έλλειψη από όλες τις φαρμακαποθήκες.

«Θέλω να αναγνωρίσω ότι ήμουν σταθερή συμμετέχουσα σε αυτή την κουλτούρα δίαιτας και έχω συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό. Δεν μπορώ να σας πω πόσες εκπομπές απώλειας βάρους και ολικές μεταμορφώσεις έχω κάνει», συνέχισε. Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε επεισόδιο της εκπομπής "The Oprah Winfrey Show" από το 1988 στο οποίο παρουσίασε ένα καρότσι με 30 κιλά ζωικό λίπος για να παρουσιάσει στο κοινό το βάρος που έχασε μέσω μιας εξαντλητικής δίαιτας - «η στιγμή αυτή είναι από τα πράγματα που μετανιώνω περισσότερο», είπε.

Σχετικά με το περιστατικό η Όπρα εξήγησε ότι ακολουθούσε μια δίαιτα στην οποία κυριολεκτικά λιμοκτονούσε για 4 με 4μιση μήνες. Κι επειδή, σκέφτηκε, όλοι θα θέλουν να μάθουν πώς έχασε τα κιλά έκανε τη συγκεκριμένη κίνηση για να το δείξει. «Θέλω να ξέρετε ότι όποια δίαιτα και αν επιλέξετε, μπορείτε να την κάνετε με τη βοήθεια του οικογενειακού σας γιατρού και αν πιστεύετε στον εαυτό σας και πιστεύετε ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή σας... μπορείτε να το κατακτήσετε» είχε πει τότε. Στο κοινό του WeightWatchers, όμως, παραδέχθηκε ότι «όλο αυτό έστειλε ένα μήνυμα ότι αν λιμοκτονήσεις μέχρι θανάτου με μια δίαιτα υγρών θέτει ένα πρότυπο για τους ανθρώπους που παρακολοθούν το οποίο ούτε εγώ ούτε κανείς άλλος μπορεί να ακολουθήσει. Και το έχω ξαναπεί αυτό, την επόμενη κιόλας ημέρα, άρχισα να παίρνω ξανά το βάρος.

Φυσικά, αναφέρθηκε και στην εμφάνισή της σε επεισόδιο της εκπομπής "The Tonight Show" το 1985, όπου η Τζοάν Ρίβερς την παρακάλεσε live να χάσει 6-7 κιλά. «Είναι πραγματικά δύσκολο να αγαπάς το σώμα σου όταν όλος ο κόσμος σου λέει ότι δεν είναι άξιο αγάπης. Λοιπόν, αυτό απόψε αλλάζει».

«Αναγνωρίζω τι έχω κάνει και θέλω να τα πάω καλύτερα, οπότε ξέρω τώρα ότι εκείνη η στιγμή με το «καρότσι λίπους» συνέβη μετά από χρόνια και χρόνια σκέψης ότι το πρόβλημα με το βάρος μου ήταν δικό μου λάθος. Και μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα επεξεργαζόμουν την ντροπή που ένιωθα σε προσωπικό επίπεδο, καθώς οι δίαιτές μου και οι αυξομειώσεις του βάρους μου έγιναν εθνικό ανέκδοτο».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.