CELEBRITIES

Όπρα Γουίνφρεϊ: Η συγκινητική εξομολόγησή της για το βάρος της – «Ένιωθα ντροπή με όσα έλεγε ο κόσμος»


JTeam

19 Μαρτίου 2024

Όπρα Γουίνφρεϊ: Η συγκινητική εξομολόγησή της για το βάρος της – «Ένιωθα ντροπή με όσα έλεγε ο κόσμος»
SPLASH via Ideal Image
«Δεν φαντάζεστε πόσες φορές έχω κατηγορήσει τον εαυτό μου»

Σε μια συγκινητική εξομολόγηση για τη «δημόσια ταπείνωση» που αντιμετώπισε για δεκαετίες σχετικά με το βάρος της, προχώρησε η Όπρα Γουίνφρεϊ, στη νέα της εκπομπή «An Oprah Special: Shame, Blame and the Weight Loss Revolution». «Πρέπει να πω ότι ένιωσα βαθιά ντροπή με όσα έλεγε ο κόσμος. Επί 25 χρόνια, το να κοροϊδεύουμε τα κιλά μου ήταν εθνικό άθλημα», τόνισε. Υπενθυμίζεται ότι η Όπρα Γουίνφρεϊ στις αρχές του μήνα δημοσιοποίησε ότι θα αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο της Weight Watchers, μετά την αποκάλυψη ότι χρησιμοποίησε χάπια αδυνατίσματος για να χάσει κιλά.

Τώρα, στη νέα εκπομπή της, η οποία προβλήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ στις ΗΠΑ, η παρουσιάστρια και τηλεοπτική παραγωγός μίλησε για το προσωπικό της «ταξίδι» στην προσπάθειά της να χάσει βάρος. «Ήθελα να κάνω αυτό το αφιέρωμα για τους περισσότερους από 100 εκατομμύρια ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες και τους πάνω από 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που ζουν με την παχυσαρκία», δήλωσε η Γουίνφρεϊ στην αρχή της εκπομπής. «Έρχομαι σε αυτή τη συζήτηση με την ελπίδα ότι μπορούμε να αρχίσουμε να απελευθερωνόμαστε από το στίγμα και την ντροπή - να σταματήσουμε να ντροπιάζουμε άλλους ανθρώπους επειδή είναι υπέρβαροι ή για το πώς επιλέγουν να χάσουν ή να μην χάσουν βάρος – και το πιο σημαντικό να σταματήσουμε να ντροπιάζουμε τον εαυτό μας», σημείωσε.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, η Όπρα έκανε μία αναδρομή σε μια στιγμή στην αρχή αρχή της καριέρας της, το 1990, όταν είδε τον εαυτό της στο εξώφυλλο του περιοδικού TV Guide. «Θυμάμαι που σκέφτηκα, στην αρχή, "Ω, κοίτα! Είμαι στο εξώφυλλο". Και μετά, διάβασα τον τίτλο, ότι ο Μπλάκγουελ – που διαμόρφωνε τις τάσεις της εποχής, με αποκάλεσε "Bumpy, lumpy, and downright dumpy"», είπε. Η ίδια, εξομολογήθηκε ότι η κριτική που δεχόταν σε όλη την καριέρα της, της δημιούργησε εμμονή με το βάρος της.

Η Γουίνφρεϊ, στη συνέχεια περιέγραψε την ανακούφιση που ένιωσε όταν τελικά κατάλαβε ότι η παχυσαρκία είναι ασθένεια. «Δεν φαντάζεστε πόσες φορές έχω κατηγορήσει τον εαυτό μου. Νομίζεις ότι είσαι αρκετά έξυπνος για να το καταλάβεις, αλλά μετά συνειδητοποιείς ότι όλο αυτό το διάστημα εσύ ήσουν που "πολεμούσες" το μυαλό σου». Στην εκπομπή, φιλοξενήθηκαν ειδικοί, όπως ο Δρ Σκοτ Μπατς, από το Ινστιτούτο της Cleveland Clinic, ο οποίος τόνισε πως «υπάρχει ένα φάσμα παχυσαρκίας. Δεν πρόκειται για μία ασθένεια, αλλά για πολλούς διαφορετικούς υποτύπους της νόσου».

Μιλώντας για τη χρήση φαρμάκων για την απώλεια βάρους, η Όπρα σημείωσε ότι «θέλω απλώς να απελευθερωθούν οι άνθρωποι και να το ξέρετε αυτό, όλοι εσείς σε αυτή τη χώρα που υποφέρετε για το βάρος σας και από την παχυσαρκία, δεν φταίτε εσείς - είναι ο εγκέφαλός σας. Μόλις το καταλάβετε αυτό, μπορείτε να αρχίσετε να λαμβάνετε βοήθεια για να το διαχειριστείτε, με όποιον τρόπο και αν επιλέξετε να το κάνετε. Θέλω οι άνθρωποι να σταματήσουν να κατηγορούνται για τις επιλογές που κάνουν για την υγεία τους. Έπρεπε να μιλήσουμε ανοιχτά γι’ αυτό, αυτά τα σκευάσματα υπάρχουν εδώ και 20 χρόνια. Δεν το ήξερα αυτό. Κυκλοφορούν αυτά τα φάρμακα για 20 χρόνια και μόλις τώρα το ακούμε», σημείωσε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.