CELEBRITIES

Φεστιβάλ Καννών 2024: Η Μέριλ Στριπ έλαβε τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα – «Πίστευα ότι η καριέρα μου θα τελείωνε στα 40»


JTeam

15 Μαΐου 2024

Φεστιβάλ Καννών 2024: Η Μέριλ Στριπ έλαβε τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα – «Πίστευα ότι η καριέρα μου θα τελείωνε στα 40»
SPLASH via Ideal Image
«Το να κερδίζεις ένα βραβείο στις Κάννες, για τη διεθνή κοινότητα των καλλιτεχνών, ήταν πάντα το μεγαλύτερο κατόρθωμα στην τέχνη του κινηματογράφου»

Την έναρξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών 2024 «κήρυξε» η αγαπημένη Μέριλ Στριπ, παραλαμβάνοντας μέσα σε κλίμα συγκίνησης τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα (Palme d'or), το υψηλότερο βραβείο του Φεστιβάλ. Η 74χρονη σταρ, εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί με ένα λευκό μεταξωτό φόρεμα υψηλής ραπτικής, με το κοινό να την υποδέχεται με ένα δίλεπτο χειροκρότημα, προτού συναντήσει στη σκηνή τη Ζιλιέτ Μπινός, η οποία είχε αναλάβει να της παραδώσει το βραβείο.

H Ζιλιέτ Μπινός ξέσπασε σε κλάματα βραβεύοντας τη Μέριλ Στριπ

Η Γαλλίδα σταρ, φανερά συγκινημένη και η ίδια, υποδέχθηκε στη σκηνή τη θρυλική ηθοποιό, αποκαλώντας τη έναν «διεθνή θησαυρό». «Άλλαξες τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τις γυναίκες στον χώρο του κινηματογράφου. Μάς έδωσες μια νέα εικόνα για τον εαυτό μας. Ωστόσο, δεν παίρνεις ποτέ στα σοβαρά τον εαυτό σου. Είσαι πάντα έτοιμη να γελάσεις, να τραγουδήσεις, να χορέψεις, να μεταμορφωθείς με φανταστικούς τρόπους», είπε, μεταξύ άλλων, η Ζιλιέτ Μπινός, ξεσπώντας σε κλάματα.

Με τη σειρά της, η Μέριλ Στριπ μίλησε για την τελευταία φορά που βρέθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, με το «Evil Angels», του 1989. Αρχικά, τόνισε: «Το να κερδίζεις ένα βραβείο στις Κάννες, για τη διεθνή κοινότητα των καλλιτεχνών, ήταν πάντα το μεγαλύτερο κατόρθωμα στην τέχνη του κινηματογράφου. Το να στέκεσαι στη "σκιά" όλων όσοι έχουν βραβευτεί πριν από εσένα, σε κάνει πιο ταπεινό και σε ενθουσιάζει εξίσου».

«Ήμουν ήδη μητέρα τριών παιδιών, ετοιμαζόμουν να γίνω 40 ετών και πίστευα ότι η καριέρα μου είχε τελειώσει», ανέφερε στη συνέχεια η ίδια, μιλώντας για την τελευταία φορά που βρέθηκε στο Φεστιβάλ .«Αυτή δεν ήταν μια μη ρεαλιστική προσδοκία για τις ηθοποιούς εκείνη την εποχή. Και ο μόνος λόγος που βρίσκομαι εδώ απόψε και που συνεχίστηκε, είναι εξαιτίας των πολύ ταλαντούχων καλλιτεχνών με τους οποίους συνεργάστηκα, συμπεριλαμβανομένης της Madame La Présidente», είπε, δείχνοντας προς την πρόεδρο της κριτικής επιτροπής, Γκρέτα Γκέργουιγκ.

Η Στριπ έκλεισε την ομιλία της λέγοντας ότι είναι «τόσο ευγνώμων που δεν έχετε βαρεθεί να βλέπετε το πρόσωπό μου». «Η μητέρα μου, που συνήθως έχει δίκιο σε όλα, μου έχειθ πει: "Μέριλ, αγάπη μου, θα δεις. Όλα πάνε τόσο γρήγορα. Τόσο γρήγορα. Και έτσι έγινε, και έτσι γίνεται", είπε η Στριπ. «Εκτός από την ομιλία μου, η οποία είναι πολύ μεγάλη», αστειεύτηκε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.