CELEBRITIES

Σελίν Ντιόν: Έκρυβε για 17 χρόνια τη διάγνωση με το σπάνιο αυτοάνοσο - «Προσπάθησα να γίνω ηρωίδα»


JTeam

11 Ιουνίου 2024

Σελίν Ντιόν: Έκρυβε για 17 χρόνια τη διάγνωση με το σπάνιο αυτοάνοσο - «Προσπάθησα να γίνω ηρωίδα»
Splash by Ideal Image
Η Σελίν Ντιόν αποκαλύπτει για πρώτη φορά ολόκληρη την αλήθεια για το πρόβλημα υγείας της

Στα τέλη του 20222, η Σελίν Ντιόν ανακοίνωσε ότι έχει διαγνωστεί με μια σπάνια αυτοάνοση νόσο που ονομάζεται «Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ανθρώπου». Έκτοτε, περιόρισε τις δημόσιες εμφανίσεις, κάνοντας ένα βήμα πίσω στην καριέρα της και θέτοντας σε απόλυτη προτεραιότητα την υγεία της.

Τις τελευταίες ώρες, ωστόσο, κάνει τον γύρο του διαδικτύου ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη που έδωσε στο «Today» και πρόκειται να προβληθεί σε λίγες ημέρες, κατά την οποία αποκαλύπτει πως η διάγνωση για το αυτοάνοσο νόσημα δεν έγινε το 2022, αλλά 17 χρόνια πριν.

Η Σελίν Ντιόν είχε επιλέξει αυτές τις σχεδόν δύο δεκαετίες να κρατήσει μυστικό το πρόβλημα της υγείας της και να παλεύει αθόρυβα, συνεχίζοντας κανονικά τη ζωή της - τουλάχιστον σε επαγγελματικό επίπεδο. Η τραγουδίστρια άνοιξε για πρώτη φορά την καρδιά της και εξομολογήθηκε πόσο επίπονη ήταν η διαδικασία να προσπαθεί να κρύβει συνεχώς το αυτοάνοσο μέσα σε αυτά τα χρόνια.

«Το να το κρατάω κρυφό από τους ανθρώπους που με έφτασαν εκεί ήταν ένα τεράστιο βάρος. Ένιωθα ότι πρέπει να συμπεριφέρομαι σαν ήρωας, ενώ το σώμα μου με εγκατέλειπε. Όταν άρχισα να συνειδητοποιώ ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά, δεν αφιέρωσα χρόνο για να καταλάβω τι συμβαίνει», δήλωσε η Σελίν Ντιόν.

Και συμπλήρωσε: «Δεν ξέραμε τι συνέβαινε. Δεν αφιέρωσα χρόνο. Έπρεπε να είχα σταματήσει, να είχα πάρει τον χρόνο να το καταλάβω. Και σαν να μην έφτανε αυτό, και ο σύζυγός μου πάλευε για τη δική του ζωή».

Κι ενώ εκείνη προσπαθούσε να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα του αυτοάνοσου, παριστάνοντας ότι όλα είναι καλά, ο σύζυγός της έδινε μια μεγάλη μάχη με τον καρκίνο, από την οποία δεν κατάφερε να βγει νικητής. Το 2016, κατέληξε από καρκίνο στον λάρυγγα. Μετά από αυτή την τεράστια απώλεια, η Σελίν Ντιόν έπρεπε να βρει μια ισορροπία μεταξύ παιδιών, καριέρας και προβλήματος υγείας, γεγονός που πολλές φορές την έκανε να «λυγίσει», αλλά τα κατάφερε.

«Έπρεπε να μεγαλώσω τα παιδιά μου, έπρεπε να κρυφτώ, έπρεπε να προσπαθήσω να γίνω ηρωίδα - ενώ ένιωθα το σώμα μου να με εγκαταλείπει. Κρατιόμουν από τα όνειρά μου. Το ψέμα για μένα ήταν... Το βάρος ήταν πάρα πολύ μεγάλο», ανέφερε συγκινημένη.

Η Σελίν Ντιόν έβλεπε τη φωνή της να την εγκαταλείπει, το σώμα της ήταν ανήμπορο, αφού σκόνταφτε και έπεφτε κάτω, όμως δεν παράτησε ποτέ την προσπάθεια και έτσι κατάφερε να θέσει την ασθένεια εντός ελέγχου και να βρίσκεται εδώ σήμερα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.