CELEBRITIES

Κριστίνα Άπλγκεϊτ: Η 13χρονη κόρη της διαγνώστηκε με σύνδρομο POTS - «Νιώθω φρικτά που δε δώσαμε σημασία»


JTeam

26 Ιουνίου 2024

Κριστίνα Άπλγκεϊτ: Η 13χρονη κόρη της διαγνώστηκε με σύνδρομο POTS - «Νιώθω φρικτά που δε δώσαμε σημασία»
Getty Images/Daniele Venturelli
Η Κριστίνα Άπλγκεϊτ μίλησε για τη διάγνωση της κόρης της με POTS

Η Κριστίνα Άπλγκεϊτ δίνει τη δική της μάχη με τη σκλήρυνση κατά πλάκας τα τελευταία χρόνια και έχει μιλήσει αρκετές φορές για τη δύσκολη καθημερινότητά της μέσα από τα podcast της. Η ηθοποιός έχει διαγνωστεί με πολλαπλή σκλήρυνση κατά πλάκας και οι επιπτώσεις στο σώμα της είναι τέτοιες, που δυσκολεύεται να κάνει ακόμα και μπάνιο.

Παράλληλα, πριν από λίγες εβδομάδες, η Κριστίνα Άπλγκεϊτ ανέφερε ότι πάσχει από κατάθλιψη. Αυτή την περίοδο, η ασθένεια έχει υποτροπιάσει, με την ίδια να ταλαιπωρείται πολύ από τα συμπτώματα και πολλές φορές να «λυγίζει». Κι ενώ η ηθοποιός βρίσκεται σε μια δύσκολη φάση της ζωής της, ένα ακόμα νέο ήρθε να επιβαρύνει την ψυχολογία της.

Όπως αποκάλυψε στο podcast «MeSsy», η 13χρονη κόρη της, Σάντι, διαγνώστηκε με POTS (Σύνδρομο Ορθοστατικής Ταχυκαρδίας). Η Σάντι μίλησε γι’ αυτή τη διάγνωση, εξηγώντας πως τώρα αντιλαμβάνεται διαφορετικά την μάχη που δίνει η μητέρα της με τη σκλήρυνση κατά πλάκας.

«Δεν έχω ιδέα τι είναι στην πραγματικότητα, αλλά έχει να κάνει με το αυτόνομο νευρικό σύστημα και επηρεάζει την καρδιά μου. Όταν σηκώνομαι όρθια, ζαλίζομαι πραγματικά πολύ και τα πόδια μου είναι πολύ αδύναμα και νιώθω ότι θα λιποθυμήσω», περιέγραψε η 13χρονη Σάντι.

Σύμφωνα με τα επίσημα ιατρικά έγγραφα, το POTS είναι μια χρόνια διαταραχή που επηρεάζει το αυτόνομο νευρικό σύστημα και την κυκλοφορία του αίματος. Οι άνθρωποι που έχουν διαγνωστεί με POTS, παρουσιάζουν ταχεία αύξηση του καρδιακού παλμού, όταν στέκονται όρθιοι, ενώ μπορεί να αισθάνονται ζάλη, πονοκέφαλο, κόπωση, ναυτία και να έχουν θολή όραση.

Η 13χρονη εξήγησε πως ταλαιπωρούνταν από αρκετό καιρό από αυτά τα συμπτώματα, ωστόσο δεν τους έδινε την απαραίτητη σημασία, διότι δεν πίστευε ότι κάτι μπορεί να πηγαίνει λάθος. Ακούγοντάς τη να μιλάει, η Κριστίνα Άπλγκεϊτ εξέφρασε τη θλίψη της, χωρίς, όμως να χάνει την αισιοδοξία της. «Το μισώ αυτό σε σένα. Είμαι λυπημένη, αλλά ξέρω ότι θα είσαι καλά. Είμαι εδώ για σένα».

Στη συνέχεια, η Σάντι αναφέρθηκε στην περίοδο που προηγήθηκε της διάγνωσης, όταν βίωνε τα συμπτώματα και κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει τι συμβαίνει. Όταν βρισκόταν στο σχολείο, οι ενδείξεις ότι κάτι πηγαίνει λάθος ήταν πιο έντονες, αφού επισκεπτόταν τη νοσοκόμα με συμπτώματα λιποθυμίας, ωστόσο εκείνη το απέδιδε στο άγχος. Ούτε η μητέρα της, όμως, είχε αντιληφθεί την ασθένειά της, διότι στο σπίτι, όπου ένιωθε ασφάλεια, τα συμπτώματα υποχωρούσαν.


«Νιώθω φρικτά που δεν του δώσαμε σημασία, απλώς στο σπίτι δεν έβλεπα κάτι από αυτά. Στο σπίτι ήσουν καλά», σχολίασε η Κριστίνα Άπλγκεϊτ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.