CELEBRITIES

Ο Κιάνου Ριβς σκέφτεται πάντα τον θάνατο – «Ελπίζω πως με κάνει να εκτιμώ την αναπνοή που έχουμε»


JTeam

25 Ιουλίου 2024

Ο Κιάνου Ριβς σκέφτεται πάντα τον θάνατο – «Ελπίζω πως με κάνει να εκτιμώ την αναπνοή που έχουμε»
«Νομίζω ότι το να σκέφτομαι τον θάνατο είναι κάτι καλό»

Είναι ένας από τους a list σταρ του Χόλιγουντ. Η σταθερά λαμπρή καριέρα του τον συντροφεύει πάρα πολλά χρόνια τώρα, και τόσο σε επαγγελματικό όσο και ανθρώπινο επίπεδο, έχει κατακτήσει τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο. Η ζωή του, ωστόσο δεν ήταν εύκολη. Κι αν σε κάτι μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε, είναι πως ο Κιάνου Ριβς ξέρει καλά τι σημαίνει θάνατος. Και έχει μιλήσει για αυτό.

«Το γήρας σημαίνει θάνατος. Έχω φρικάρει εντελώς. Αλλά είναι εντάξει», είχε δηλώσει πριν καιρό σε σχετική συνέντευξή του. Τώρα, μιλώντας στο BBC, ο ηθοποιός είπε ξεκάθαρα πως δεν αποφεύγει να σκέφτεται τον θάνατο. «Είμαι 59 ετών, οπότε σκέφτομαι τον θάνατο όλη την ώρα», αποκάλυψε.

Απόδειξη ότι ο αγαπημένος σταρ του Χόλιγουντ σκέφτεται τη δική του θνησιμότητα, είναι το πρώτο του μυθιστόρημα «The Book of Elsewhere», το οποίο μόλις εξέδωσε, σε συνεργασία με τον Βρετανό συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας, Τσάινα Μίεβιλ. Σύμφωνα με το BBC, το βιβλίο ακολουθεί έναν αθάνατο πολεμιστή με το όνομα «B» που απλώς εύχεται να μπορούσε να πεθάνει.

Οι εμπειρίες του Κιάνου Ριβς έχουν αναμφίβολα ενισχύσει την επίγνωσή του ότι η ζωή είναι εφήμερη. Το 1993, ο στενός του φίλος του, ο ηθοποιός Ρίβερ Φίνιξ, πέθανε σε ηλικία 23 ετών από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Το 1999, ο Κιάνου Ριβς υπέστη άλλη μια τραγική απώλεια μαζί με την τότε σύντροφό του, Τζένιφερ Σάιμ, καθώς η κόρη τους, Έιβα, γεννήθηκε νεκρή. Το 2001, η Σάιμ πέθανε επίσης σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. «Νομίζω ότι το να σκέφτομαι τον θάνατο είναι κάτι καλό. Ελπίζω πως με κάνει να εκτιμώ την αναπνοή που έχουμε και τις σχέσεις που έχουμε τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε», τόνισε στο BBC.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.