CELEBRITIES

Τζένη Γκαρθ για την εμμηνόπαυση: «Νιώθω σαν το σώμα μου να μάχεται εναντίον μου»


JTeam

18 Αυγούστου 2024

Jennie Garth
© SPLASH via Ideal Image
Η ηθοποιός περιέγραψε την εμμηνόπαυση ως «ένα καθημερινό ναρκοπέδιο, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά»

Η Τζένι Γκαρθ δεν αφήνει την εμμηνόπαυση να την καταβάλει. Η 52χρονη ηθοποιός από το «Beverly Hills, 90210», δημοσίευσε στο Instagram ένα βίντεο από την προπόνησή της στο γυμναστήριο. Στο κλιπ, η Γκαρθ φαίνεται να προπονείται εντατικά – σηκώνοντας βαριά βάρη και κάνοντας ασκήσεις σε μηχανήματα – αλλά η λεζάντα της αποκάλυψε ότι το «καθημερινό ναρκοπέδιο» της εμμηνόπαυσης έχει προκαλέσει νέες σωματικές και ψυχικές προκλήσεις.

«Καλή Τρίτη 💛 θα είμαι ειλικρινής μαζί σας…», έγραψε η Γκαρθ. «Πρόσφατα δυσκολεύομαι να γυμναστώ. Το πρόγραμμα των ταξιδιών και της δουλειάς μου, οι πόνοι στο σώμα μου, για να μην αναφέρω ότι η εμμηνόπαυση είναι ένα καθημερινό ναρκοπέδιο, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά».

Η Γκαρθ που είναι και μητέρα τριών παιδιών παραδέχτηκε ότι πρέπει να πιέζει τον εαυτό της να πάει στο γυμναστήριο, καθώς η εμμηνόπαυση και ο πόνος επηρεάζουν την κίνησή της να παραμένει ενεργή.

«Ιδού το θέμα», συνέχισε. «Παραμένω συγκεντρωμένη με το να ΠΙΕΖΩ τον εαυτό μου να γυμναστεί. Ξέρω ότι πάντα θα νιώθω καλύτερα μετά, αλλά πρόσφατα νιώθω ότι το σώμα μου με πολεμάει. Ξεχνάω ότι συμβαίνουν τόσα πολλά μέσα μου, προκαλώντας τόσες αλλαγές, που φυσικά δεν θα νιώθω πάντα όπως θέλω ή δεν θα μπορώ να αποδώσω όπως θα ήθελα (ή θα περίμενα). Πρέπει να θυμίζω στον εαυτό μου να είμαι επιεικής με εμένα! Κάνω το καλύτερο που μπορώ και αυτό με κάνει να νιώθω λίγο καλύτερα».

Μετά την αναγνώριση ότι η άσκηση γίνεται «πρόκληση καθώς μεγαλώνουμε», η ηθοποιός κάλεσε τους 1,3 εκατομμύρια ακολούθους της να μοιραστούν «συμβουλές και κόλπα» για την προπόνηση, σημειώνοντας: «Τα χρειάζομαι όσο όλοι μας».

Η Γκαρθ ολοκλήρωσε την ανάρτησή της ευχαριστώντας τον προπονητή της που «με πιέζει όσο πρέπει και για την υπομονή και την κατανόηση του όμορφου, εργατικού μου σώματος», ενώ πρόσθεσε τα hashtags «#IChooseMe #fitat50 #motivation».

Πολλές γυναίκες που βιώνουν την εμμηνόπαυση μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους και επαίνεσαν στα σχόλια την Γκαρθ για την ειλικρίνειά της. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που η ηθοποιός μιλά ανοιχτά για την εμπειρία της με την εμμηνόπαυση. Στο πιο πρόσφατο επεισόδιο του podcast της I Choose Me, με τίτλο «Επιλέγω... την Αποστιγματοποίηση της Εμμηνόπαυσης με τη Δρ. Mary Claire Haver», μίλησε για όλα τα θέματα γύρω από την εμμηνόπαυση.

Αν και η Γκαρθ περιέγραψε την εμμηνόπαυση ως «έναν τεράστιο κυκλώνα που εισβάλλει στη ζωή σου και προκαλεί κάθε είδους καταστροφή», σημείωσε στο podcast της ότι «η εμμηνόπαυση είναι κάτι που θα περάσει το μισό του πληθυσμού».

«Είμαι πολύ χαρούμενη που συμμετέχω σε αυτή τη συζήτηση και χρησιμοποιώ την πλατφόρμα μου για να αποστιγματοποιήσω αυτό το θέμα, γιατί είναι κάτι για το οποίο εμείς οι γυναίκες δεν πρέπει να ντρεπόμαστε να μιλάμε», είπε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.