CELEBRITIES

Ο Αλέν Ντελόν είχε ως επιθυμία να γίνει ευθανασία στον σκύλο του και να ταφεί μαζί του


JTeam

21 Αυγούστου 2024

Ο Αλέν Ντελόν είχε ως επιθυμία να γίνει ευθανασία στον σκύλο του και να ταφεί μαζί του
Getty Images / @Laurent KOFFEL
Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκληθεί τις τελευταίες ώρες από οργανώσεις και ακτιβιστές, σχετικά με την επιθυμία του ηθοποιού

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί τις τελευταίες ώρες, μετά την είδηση πως ο Αλέν Ντελόν είχε την επιθυμία να θανατωθεί ο σκύλος του, Λούμπο, και να ταφεί δίπλα στον τάφο του, στο νεκροταφείο του σπιτιού του, στο χωριό Douchy. Ακτιβιστές και φιλόζωοι είχαν γρήγορα αντανακλαστικά και βρέθηκαν απέναντι σε αυτή την παράλογη επιθυμία, προσφέροντας, μάλιστα, να βρουν ένα νέο σπίτι στον σκύλο.

Η οικογένεια του Αλέν Ντελόν, που δεν γνωρίζουμε αν έπαιξαν κάποιο ρόλοι οι αντιδράσεις, αποφάσισε πως δεν θα γίνει ευθανασία στο 10χρονο βελγικό μαλινουά και θα παραμείνει στο σπίτι της κόρης του ηθοποιού, Ανούσκα. «Μόλις είχα την Ανούσκα Ντελόν στο τηλέφωνο και μου είπε ότι ο Λούμπο είναι μέλος της οικογένειας και θα κρατηθεί. Ο σκύλος δεν θα θανατωθεί», δήλωσε εκπρόσωπος του ιδρύματος Μπριζίτ Μπαρντό.

Ανάμεσα στις οργανώσεις για τα δικαιώματα ζώων ήταν και η SPA, η οποία αντέδρασε στην επιθυμία του Αλέν Ντελόν και δήλωσε ορθά πως: «Η ζωή ενός ζώου δεν πρέπει να εξαρτάται από αυτή ενός ανθρώπου. Η SPA είναι ευτυχής να αναλάβει τον σκύλο του και να του βρει μια οικογένεια».

Σχετικά, πάντως, με την ευθανασία των ζώων, στην Γαλλία δεν υπάρχει σχετικός νόμος που να εμποδίζει τους ιδιοκτήτες να προχωρούν σε μία τέτοια ενέργεια, ωστόσο εναπόκειται στους μεμονωμένους κτηνιάτρους να αποφασίσουν αν θα πραγματοποιήσουν την επιθυμία τους.

Τι είχε δηλώσει ο Αλέν Ντελόν για τον σκύλο του

Μιλώντας το 2018 στο Paris Match, ο Αλέν Ντελόν είχε αναφέρει πως είχε 50 σκύλους αλλά με τον Λούμπο είχε μια ιδιαίτερη σχέση. «Του λείπω όταν δεν είμαι εκεί. Αν πεθάνω πριν από εκείνον, θα ζητήσω από τον κτηνίατρο να μας πάρει μαζί. Θα τον βάλει να κοιμηθεί στην αγκαλιά μου. Προτιμώ να το κάνω αυτό παρά να ξέρω ότι θα αφήσει τον εαυτό του να πεθάνει στον τάφο μου υποφέροντας», είχε πει μεταξύ άλλων.

Όπως διαβάζουμε στον Guardian, σε μια τηλεοπτική συνέντευξη το 1996, όταν ρωτήθηκε ποιο ζώο θα διάλεγε για να μετενσαρκωθεί, ο Αλέν Ντελόν απάντησε χωρίς δισταγμό: «Ένα μαλινουά».

Σημειώνεται πως ο Αλέν Ντελόν είχε δημιουργήσει ένα παρεκκλήσι σε νεκροταφείο που περιέχει τα λείψανα τουλάχιστον 35 από τα σκυλιά του στους δασώδεις χώρους της κατοικίας του, La Brûlerie, 85 μίλια νοτιοανατολικά του Παρισιού, την οποία αγόρασε στις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Σχετικά, πάντως, με την ταφή του Αλέν Ντελόν, πληροφορίες αναφέρουν πως δεν γίνει στο σπίτι στο Douchy, αν και δεν έχουν δοθεί περαιτέρω λεπτομέρειες από την οικογένειά του. Πριν τον θάνατό του, ο ηθοποιός είχε δηλώσει πως δεν θέλει να γίνει μια τελετή παρόμοια με εκείνη του Τζόνι Χαλιντέι και του Σαρλ Αζναβούρ, αλλά να ταφεί όπως «οποιοσδήποτε άλλος».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.