CELEBRITIES

Αντζελίνα Τζολί: «Ο ρόλος της Κάλλας ήταν η ψυχοθεραπεία που δεν γνώριζα ότι χρειαζόμουν»


JTeam

31 Αυγούστου 2024

Αντζελίνα Τζολί: «Ο ρόλος της Κάλλας ήταν η ψυχοθεραπεία που δεν γνώριζα ότι χρειαζόμουν»
Getty Images/Bruce Glikas
«Είναι το πιο τρομακτικό πράγμα που έχω κάνει», ανέφερε μεταξύ άλλων η Χολιγουντιανή ηθοποιός

Η ερμηνεία της Αντζελίνα Τζολί στην ταινία, «Maria» του Πάμπλο Λαραΐν, που διεκδικεί το Χρυσό Λέοντα στο 81ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, είναι ένα από τα θέματα που απασχολούν όλους τις τελευταίες ώρες.

Το κοινό που παρακολούθησε την πρεμιέρα της χάρισε ένα παρατεταμένο και θερμό χειροκρότημα που κράτησε σχεδόν δεκαπέντε λεπτά για την ενσάρκωση της Μαρίας Κάλλας.

Αμέσως μετά την προβολή της δόθηκε συνέντευξη Τύπου, με την ηθοποιό να απαντάει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, τονίζοντας πως: «Δεν θα σας το κρύψω, είναι το πιο τρομακτικό πράγμα που έχω κάνει, να προσπαθήσω να ερμηνεύσω τον τρόπο που ερμήνευε η Κάλλας την μουσική».

Jenny.Gr
@Pablo Larrain

Δες αναλυτικά όλα όσα δήλωσε η Αντζελίνα Τζολί για την ταίνια και την Μαρία Κάλλας

Η προετοιμασία της κράτησε σχεδόν 7 μήνες

«Στην αρχή, όταν αποδέχτηκα το ρόλο, πίστευα ότι η μεγαλύτερη πρόκληση θα ήταν τεχνική, στο πώς ερμηνεύεις όπερα. Όμως δεν ήταν καθόλου έτσι. Ήταν περισσότερο συναισθηματική. Έπρεπε να βρω τη "φωνή" μου κι εγώ. Και δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο δύσκολο μου ήταν αυτό και πόσο "κλειδωμένη" ήμουν. Αυτός ο ρόλος ήταν η ψυχοθεραπεία που δεν γνώριζα ότι χρειαζόμουν. Ένιωσα ότι η Μαρία με σκηνοθέτησε μαζί με τον Πάμπλο. Ήταν με έναν τρόπο η δασκάλα μου για τον ρόλο».

Όσα ένιωσε για την Μαρία Κάλλας

«Λίγο πριν πεθάνει, προσπάθησε να ξαναβρεί τη ζωή της, όμως οι κριτικοί ήταν ανελέητοι μαζί της. Νομίζω ότι πέθανε με τη θλίψη ότι δεν την αγαπούσαν πια. Θα ήθελα να είναι εδώ σήμερα και να δει ότι αυτό δεν ήταν αλήθεια. Αγαπήθηκε πολύ και ως ντίβα και ως γυναίκα. Νομίζω ότι οι μεγάλοι συνθέτες χρησιμοποιούσαν τη λέξη "ντίβα" διαφορετικά από ότι σήμερα, για να περιγράψουν κάποια που είναι άριστη και τελειομανής στη δουλειά της. Όλα τα άλλα έρχονταν μετά. Η Κάλλας ήταν τόσο αυστηρή και τόσο πειθαρχημένη πρώτα με τον εαυτό της».

Jenny.Gr

Για το αν έχει κοινά στοιχεία με την Μαρία Κάλλας

«Σε πολλά της μοιάζω, αλλά δε θα τα αποκαλύψω εδώ. Ίσως τα ξέρετε ή τα υποθέτετε. Το κοινό μας σημείο είναι η εξαιρετικά απαλή πλευρά της και το γεγονός ότι δεν μπορούσε να την εκφράσει δημόσια. Πόσο ευάλωτη ήταν στην πραγματικότητα, ενώ έδειχνε αυστηρή και σκληρή».

Ο μεγαλύτερος φόβος της κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων

«Ο μεγαλύτερος φόβος μου θα ήταν να απογοητεύσω τους θαυμαστές της και τους λάτρεις της όπερας και να μην υπηρετήσω τη φήμη αυτής της γυναίκας».

Δες ένα μικρό απόσπασμα με την ερμηνεία της:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.