CELEBRITIES

Κέιτ Γουίνσλετ: «Με κάνει τόσο ευτυχισμένη να βλέπω υπέροχες, δυναμικές, νέες ηθοποιούς να υπερασπίζονται τον εαυτό τους»


JTeam

11 Οκτωβρίου 2024

Κέιτ Γουίνσλετ συνέντευξη
Getty Images
Η Κέιτ Γουίνσλετ χρειάστηκε πολλές φορές να υπερασπιστεί τον εαυτό της, απλώς επειδή ήταν ο εαυτός της

Ξεκίνησε την καριέρα της ως ηθοποιός όταν ήταν 17 ετών. Σήμερα, μερικές δεκαετίες αργότερα, η Κέιτ Γουίνσλετ μας έχει χαρίσει συγκλονιστικές ερμηνείες, αλλά και συγκλονιστικές συνεντεύξεις. Τους τελευταίους μήνες, με αφορμή τον πρωταγωνιστικό ρόλο της και την παραγωγή της ταινία «Lee», για την πολεμική φωτογράφο Λι Μίλερ, η Κέιτ Γουίνσλετ έχει εμπνεύσει εκατομμύρια γυναίκες, υπενθυμίζοντας τους ότι πρέπει να γιορτάζουν και να χαίρονται για όσα είναι και όσα έχουν καταφέρει.

Η Γουίνσλετ υπέστη body shaming κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας, όταν ένα μέλος του συνεργείου της ζήτησε να καθίσει διαφορετικά για να μη φαίνονται οι δίπλες στη κοιλιά της. Γιατί, το 2024, ο κόσμος βάζει ακόμα ταμπέλες στις γυναίκες. Αλλά εκείνη – ακόμα και όταν ξεκίνησε την καριέρα της ως ηθοποιός, προσπαθεί να είναι αποφασισμένη, και να μένει μακριά από τα κακόβουλα σχόλια. «Πάντα σκέφτομαι τη θετική πλευρά», είπε η Κέιτ Γουίνσλετ μιλώντας στο CNN.

Όταν ρωτήθηκε για το πώς αντιμετώπιζε παλιά τα ανήθικα σχόλια, απάντησε: «Νοητικά ήμουν καλά, δεν έσπασα […]. Ωστόσο, ένιωθα αδύναμη σε ό,τι αφορά στον τρόπο που έπρεπε να αντιμετωπίσω τα άσχημα σχόλια των μέσων, σχόλια που ήταν ηθικά πολύ λάθος». Έπρεπε να υποστηρίξει τον εαυτό της, απλώς επειδή ήταν ο εαυτός της ή απλώς επειδή δεχόταν κριτική για το πώς έμοιαζε εμφανισιακά. Γι΄αυτό και σήμερα, την «κάνει τόσο ευτυχισμένη, να βλέπω υπέροχες, δυναμικές, νέες ηθοποιούς που απολαμβάνουν την εμπειρία, που μπαίνουν δυναμικά στον χώρο, που υπερασπίζονται τον εαυτό τους και που δεν φοβούνται να πουν "μισό λεπτό, δεν μπορείς να το λες αυτό για μένα, δεν είναι ωραίο"».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της, η Κέιτ Γουίνσλετ μίλησε και για την οικογένειά της, η οποία τη στήριξε στο 100 τοις 100 από την αρχή της καριέρα της. «Είχα και έχω μια πραγματικά προσγειωμένη και αγαπημένη οικογένεια. Μια οικογένεια που νοιάζεται για τα σημαντικά πράγματα, τους ενδιαφέρει να είμαστε κοντά, τους ενδιαφέρει να μοιραζόμαστε…». «Ποτέ δεν διάβαζα κριτικές, ποτέ δεν επηρεάστηκα από τα λάθος πράγματα και νομίζω ότι όταν μεγαλώνεις σε μια υγιή, γεμάτη αγάπη και στοργή οικογένεια, για μένα σήμαινε ότι ποτέ δεν έψαξα κάτι παραπάνω μέσα μου. Έψαχνα για ένα όνειρο, ακολουθούσα ένα όνειρο που το πίστευα και ήξερα ότι ήθελα να γίνω ηθοποιός, ήμουν αποφασισμένη να γίνω».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.