CELEBRITIES

Ο κανόνας 80/20 που ακολουθεί η Τζένιφερ Άνιστον για να έχει υπό έλεγχο τη διατροφή της


JTeam

3 Ιανουαρίου 2025

Ο κανόνας 80/20 που ακολουθεί η Τζένιφερ Άνιστον για να έχει υπό έλεγχο τη διατροφή της
Splash by Ideal Image
Τι είναι αυτός ο κανόνας;

Η Τζένιφερ Άνιστον έχει μιλήσει πολλάκις για το πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθεί, τη διατροφή, αλλά και τη φροντίδα που προσφέρει στον εαυτό της. Είναι πρότυπο για πολλούς λόγους. Στα 55 της, ακολουθεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υγείας και ευεξίας. Πρόσφατα, η γυμνάστριά της, Ντανί Κόλεμαν, αποκάλυψε πως για το καλογυμνασμένο σώμα της τηλεοπτικής Ρέιτσελ, ευθύνεται στη μέθοδο που έχουν υιοθετήσει, η οποία ονομάζεται Pvolve.

Σχετικά με τη διατροφή της, η ηθοποιός του Χόλιγουντ, παραχώρησε συνέντευξη στο Today, και εκτός των άλλων, μίλησε για τον κανόνα 80/20 που την έχει βοηθήσει για να την ελέγχει. Όπως είπε η Άνιστον, «ακολουθώ τον κανόνα 80/20. Χαρίζω στον εαυτό μου μέρες, όπου μπορώ να φάω ό,τι θέλω. Δεν στερούμαι τίποτα». Τι είναι όμως αυτός ο κανόνας;

Στην ουσία το 80% περιλαμβάνει την υγιεινή διατροφής γεύματα δηλαδή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως η κατανάλωση πολλών πρωτεϊνών. Το υπόλοιπο 20% αφορά τα γεύματα που μπορείς να καταναλώσεις ό,τι σε ευχαριστεί. Η Άνιστον εξήγησε πως αποφεύγει το αλάτι ή το ντρέσινγκ σαλάτας και αντ 'αυτού χρησιμοποιεί συστατικά όπως το ξύδι. Σχετικά με το 20%, η ηθοποιός είπε πως πιο επιεικής με τα γεύματα της. «Θα είναι ένα cheeseburger και πατάτες τηγανητές ή μεξικάνικο φαγητό, ζυμαρικά, πίτσα - όλα οι αλμυρές τροφές».

Jenny.Gr
SPLASH via Ideal Image

Η Τζένιφερ Άνιστον δεν είναι η μόνη που μίλησε γι’αυτόν τον κανόνα, προκειμένου να ελέγξει τη διατροφή της. Στο παρελθόν, και ο πρώην παίκτης του NFL, Τομ Μπρέιντι, είχε δηλώσει πως γεμίζει το 80% του πιάτου του με φυτικά τρόφιμα, ενώ το άλλο 20% είναι άπαχη πρωτεΐνη.

Ο κανόνας 80/20 μπορεί να διευκολύνει την υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής , καθώς η περιοριστική διατροφή μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε εμμονή και υπερφαγία, δήλωσε στο Business Insider η διαιτολόγος, Nichola Ludlam-Raine. Και πρόσθεσε πως κανένα φαγητό δεν είναι «καλό» ή «κακό» και πως η υγιεινή διατροφή εξαρτάται και από την ποσότητα αλλά και το πόσο τρέμω ορισμένες τροφές.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.