CELEBRITIES MEN’S POINT

Έχεις ακμή; Οι 3 συνήθειες που πρέπει να κόψεις αμέσως


JTeam

2 Μαρτίου 2022

Έχεις ακμή; Οι 3 συνήθειες που πρέπει να κόψεις αμέσως
Instagram @zacefron
Έχεις ακμή; Υπάρχει λύση, ξεκινώντας από τα βασικά

Αν έχεις ακμή και το δέρμα σου έχει ιδιαίτερη φροντίδα, αλλά δεν έχεις καμία όρεξη να του την παρέχεις και προσπαθείς να κρύψεις τα σπυράκια με – τι άλλο; - τα γένια σου, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσένα. Φυσικά και ένας δερματολόγος είναι ο πιο κατάλληλος, όμως υπάρχουν μερικές συμβουλές που σίγουρα θα βοηθήσουν.

Παρακάτω, θα δούμε 3 βασικές συνήθειες που πρέπει να κόψεις, για να δεις αποτέλεσμα.

Σταμάτα να αγγίζεις το πρόσωπό σου

Όλοι το κάνουμε και είναι ό,τι χειρότερο για την επιδερμίδα. Τα δάχτυλά μας είναι γεμάτα μικρόβια – ακουμπάμε το κινητό μας, τη νούμερο ένα εστία βακτηρίων, άλλωστε. Επίσης, πιάνουμε πόμολα, πληκτρολόγια, διακόπτες. Ποτέ και για κανέναν λόγο δεν πρέπει να θεωρήσουμε ότι τα χέρια μας είναι αρκετά καθαρά, για να αγγίξουν το πρόσωπό μας.

Σταμάτα να αγχώνεσαι

Ναι, εύκολα το λες, δύσκολα το κάνεις. Αν όμως, επαναπροσδιορίσεις τις προτεραιότητές σου, θα δεις ότι όχι απλώς θα έχεις ψυχική ηρεμία, αλλά και καλύτερο δέρμα. Δε λέμε να παραιτηθείς, αλλά σίγουρα δεν αξίζει να χάνεις τον ύπνο σου για επαγγελματικά ζητήματα, για παράδειγμα. Το στρες κάνει την επιδερμίδα μας πιο λιπαρή, καθώς εξαιτίας του ανεβαίνουν τα επίπεδα κορτιζόλης.

Σταμάτα να ξενυχτάς

Είναι απίστευτο το τι μπορεί να κάνει ο ύπνος για το δέρμα. Αν κοιμάσαι 7-8 ώρες την ημέρα (και, ιδανικά, αν βάζεις κρέμα νυκτός) θα διατηρείς χαμηλά τα επίπεδα της κορτιζόλης, άρα θα στρεσάρεσαι λιγότερο, άρα θα περιοριστεί η ακμή.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.

TAGS