CELEBRITIES MEN’S POINT

4 σημεία του σώματος που δεν πρέπει να ξεχνάς να γυμνάζεις


JTeam

31 Μαρτίου 2022

4 σημεία του σώματος που δεν πρέπει να ξεχνάς να γυμνάζεις
pexels
Ήρθε η ώρα να το παραδεχτείς! Τη μεγαλύτερη αγάπη από σένα την παίρνουν τα πόδια, τα χέρια και οι κοιλιακοί σου. Αν θες όμως να βελτιώσεις τη συνολική φυσική σου κατάσταση, υπάρχουν κάποια σημεία στο σώμα σου που δεν πρέπει να αφήνεις αγύμναστα

Ώρα να αναδιαμορφώσεις το workout σου κι αν δεν πείθεσαι, δεν το λέμε εμείς αλλά οι ειδικοί. Αν καθημερινά γυμνάζεις αποκλειστικά τον κορμό, τους γλουτιαίους σου, τα πόδια και τα χέρια σου δεν αρκεί, αν τουλάχιστον θες να έχεις συνολική ευεξία.

Σύμφωνα με τους experts, υπάρχουν πολλές ακόμη περιοχές στο σώμα σου, στις οποίες πρέπει να δείξεις φροντίδα και αυτές είναι:

Ο εγκέφαλός σου

Τείνουμε να πιστεύουμε ότι το μυαλό μας είναι ξεχωριστό μέρος και δεν έχει σχέση με τη σωματική μας υγεία αλλά κάτι τέτοιο είναι εντελώς λάθος αφού τα οφέλη από την εξάσκηση είναι πολλαπλά για τη λειτουργία του. Ο τρόπος που λειτουργεί ο εγκέφαλος, παρουσιάζει πτώση με το πέρασμα των χρόνων αλλά σύμφωνα με τη νευρολόγο στο Westchester του Illinois, Rana Mafee, υπάρχει τρόπος για να το αποφύγουμε.

Παράγοντες όπως η διατροφή, ο ύπνος ή το χρόνιο στρες επηρεάζουν σημαντικά την αποδοτικότητά του αλλά τα καλά νέα είναι πως η καθημερινή του εξάσκηση μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη γνωστική λειτουργία και και τη μακροζωία. Έτσι, αυξάνεται σημαντικά η μνήμη και η προσοχή σου, η ψυχολογία σου εκτοξεύεται και η συνολική ποιότητα της ζωής σου οπότε μην ξεχνάς να γυμνάζεις καθημερινά και τον εγκέφαλο!

Οι πνεύμονές σου

Σύμφωνα με τον Dr Alberto L. Rozo, «το να κρατάμε υγιείς τους πνεύμονές μας, θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα καθώς μεταφέρουν οξυγόνο από τον αέρα που αναπνέουμε, στο αίμα. Ήξερες ότι η λειτουργία τους αρχίζει να μειώνεται μετά τα 35; Γι' αυτό καλό είναι να υιοθετήσεις συνήθειες που θα τους χαρίσουν extra ζωή.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Καρδιάς, Πνευμόνων και Αίματος, 30 λεπτά περπάτημα σε καθημερινή βάση, συμβάλλουν στην αύξηση της πνευμονικής χωρητικότητας και δυναμώνουν τους πνεύμονες. Οι παραπάνω αλλαγές έχουν σαν αποτέλεσμα να αναπνέουμε καλύτερα και βοηθούν στη διατήρηση της υγείας των πνευμόνων μας.

Οι καρποί σου

Αν αισθάνεσαι ότι πονάς στους καρπούς όταν σηκώνεις μια μπάρα ή έναν αλτήρα, αυτό συμβαίνει γιατί τα βάρη μπορούν να δημιουργήσουν ένταση εκεί. Επομένως, μην παραμελείς αυτές τις αρθρώσεις, καθώς μπορεί να παρεμποδίσουν τις καθημερινές σου δραστηριότητες. Φρόντισε λοιπόν να εντάξεις στην καθημερινή σου γυμναστική, ασκήσεις που είναι ιδανικές για δυνατούς καρπούς.

Πρέπει να ξέρει ότι ο καρπός είναι ένας σύνθετος αρμός που διακρίνεται από οκτώ οστά, συνδέσμους, μύες και νεύρα. Κάνει πολλαπλές κινήσεις και οι καθημερινές ασκήσεις για τους καρπούς αυξάνουν την ευελιξία και τη λειτουργικότητά τους. Επίσης, μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης φλεγμονής γύρω από τις αρθρώσεις. Ξεκίνα με διατάσεις!

Τα δάχτυλά σου

Τα δάχτυλά σου δέχονται καθημερινή πίεση καθώς σηκώνουν μεγάλο μέρος του σωματικού σου βάρους και συχνά ταλαιπωρούνται από την λάθος επιλογή παπουτσιών. Οι καθημερινές ασκήσεις stretching αυτής της περιοχής, βοηθούν στη διατήρηση της ελαστικότητάς της και σε προστατεύουν από τραυματισμούς και πόνους.

Η καλύτερη ώρα για stretching δαχτύλων σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι μόλις ξυπνήσουμε, καθώς οι περισσότεροι από μας εκείνη την ώρα νιώθουμε δυσκαμψία στα πόδια μας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.