CELEBRITIES MEN’S POINT

Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνεις όταν ξυρίζεσαι


JTeam

20 Μαΐου 2022

Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνεις όταν ξυρίζεσαι
Eldar Nazarov on Unsplash
Ξυρίζεσαι από την εφηβεία σου, αλλά πάμε στοίχημα ότι κι εσύ κάνεις τα παρακάτω λάθη

Ναι, είναι ωραίο να είσαι ξυρισμένος – η διαδικασία είναι το πρόβλημα. Όχι απλώς απαιτεί χρόνο και προσοχή, αλλά συχνά έχει άσχημη κατάληξη. Ερεθισμοί, σπυράκια, κοψίματα, όλα εκείνα που σε κάνουν να μετανιώσεις την ώρα και τη στιγμή που έπιασες το ξυραφάκι στο χέρι.

Παρακάτω, θα δούμε 3 βασικά λάθη που κάνουν οι περισσότεροι, για να ξέρεις τι να αποφύγεις την επόμενη φορά.

Λάθος προετοιμασία

Βαριέσαι, βιάζεσαι, δεν θέλεις. Πρέπει όμως να ξεκινάς πλένοντας το πρόσωπό σου με ζεστό νερό, ώστε να ανοίξουν καλά οι πόροι του. Αν έχεις χρόνο, καλό θα ήταν να εφαρμόσεις μια ζεστή, βρεγμένη πετσέτα για δύο λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει να μαλακώσουν οι τρίχες και να γίνει απολέπιση του δέρματος από τα νεκρά κύτταρα.

Ακολουθείς λάθος κατεύθυνση

Κάποιοι επιμένουν να ξυρίζονται προς τα κάτω, άλλοι «τα παίρνουν κόντρα». Εμείς θα πούμε ότι κανείς δεν έχει δίκιο. Για να μην βγαίνουν στραβά οι τρίχες και για να μην γεμίζει ο λαιμός με κοκκινίλες, το πιο σωστό και υγιές είναι να ξυρίζεσαι προς τη φορά που βγαίνουν τα γένια σου.

Δεν περιποιείσαι το δέρμα σου μετά

Μετά το ξύρισμα, η επιδερμίδα σου είναι εκτεθειμένη σε έναν σωρό βακτήρια. Υπάρχουν πολλές κρέμες, balsam και after-shave για αυτήν την δουλειά! Ενυδατώνουν την επιδερμίδα, προλαμβάνουν ερεθισμούς και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.