CELEBRITIES MEN’S POINT

Αυτοί είναι οι λόγοι που ιδρώνεις υπερβολικά πολύ όταν γυμνάζεσαι


JTeam

28 Μαΐου 2022

Αυτοί είναι οι λόγοι που ιδρώνεις υπερβολικά πολύ όταν γυμνάζεσαι
Γιατί σχεδόν μετά από κάθε προπόνηση, νιώθεις ότι στάζεις;

Το να ιδρώνεις, έχει αντιγηραντικές επιδράσεις, εξουδετερώνει τα επιβλαβή βακτήρια στην επιφάνεια του δέρματος και φιλτράρει τις τοξίνες από το σώμα. Πολλές έρευνες υποστηρίζουν τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του ιδρώτα καθώς αποβάλλει βλαβερές τοξίνες, βαρέα μέταλλα, χοληστερόλη και άλατα, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην αποτοξίνωση του σώματος.

Ο ιδρώτας έχει πολλά οφέλη αλλά όταν φτάνει σε σημείο υπερβολικό, αυτό σημαίνει ότι χάνεις μια σημαντική ποσότητα θρεπτικών ουσιών κι όχι μόνο. Η εφίδρωση μπορεί να συμβεί όταν νιώθουμε ορισμένα συναισθήματα όπως θυμό, άγχος, στρες. Οι ορμονικές αλλαγές μπορεί επίσης να μας κάνουν να ιδρώσουμε ή αν τρώμε πικάντικα τρόφιμα ή πίνουμε αλκοόλ.

Αν αναρωτιέσαι γιατί ιδρώνεις υπερβολικά πολύ κατά τη διάρκεια της προπόνησης, οι ειδικοί απαντούν πως αυτό συμβαίνει επειδή μάλλον ασκείσαι πιο εντατικά και σκληρά από το συνηθισμένο. Επίσης αυτό μπορεί να σημαίνει ότι κάνεις το workout σου σε ένα πιο ζεστό από το συνηθισμένο περιβάλλον.

Η εφίδρωση γενικά σημαίνει ότι ζεσταίνεσαι, κάτι που συμβαίνει καθώς ασκούνται οι μύες και δημιουργείται θερμότητα. Επίσης η εφίδρωση μπορεί να επηρεαστεί πολύ από τα ρούχα που φοράς και την εσωτερική ή την εξωτερική θερμοκρασία που ασκείσαι.

Υπάρχει επίσης μια κατάσταση που είναι γνωστή ως υπεριδρωσία, η οποία μπορεί να προκαλέσει υπερβολική εφίδρωση. Η υπεριδρωσία εμφανίζεται στο 3% έως 6% του πληθυσμού και σε κάνει να ιδρώνεις περισσότερο από το μέσο όρο από τα χέρια, τις μασχάλες και τα πόδια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.