CELEBRITIES MEN’S POINT

Το απλό hack για να μη σταματήσεις ποτέ το τρέξιμο


JTeam

9 Ιουνίου 2022

Το απλό hack για να μη σταματήσεις ποτέ το τρέξιμο
pexels
Αν είσαι έτοιμος να εγκαταλείψεις την προσπάθεια, προσπάθησε να δοκιμάσεις το παρακάτω κόλπο

Το κλειδί για να σταματήσεις να βρίσκεις τόσο βαρετή τη διαδικασία του να τρέχεις, κρύβεται σε ένα απλό ψυχολογικό κόλπο που είναι πανεύκολο να το εφαρμόσεις και ξεγελάει τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Όταν η προσοχή σου αποσπάται ενώ τρέχεις, είναι πολύ πιθανό να βελτιώσεις σημαντικά τις αθλητικές σου επιδόσεις, σύμφωνα με έρευνα που βρίσκεται δημοσιευμένη στο Human Kinetics Journal.

Οι 12 συμμετέχοντες στην έρευνα ήταν ηλικίας 18- 30 ετών και αυτό που ουσιαστικά μελετήθηκε κατά τη διάρκεια της, ήταν τα επίπεδα του οξυγόνου, η συχνότητα της αναπνοής τους, οι καρδιακοί τους παλμοί όσο έτρεχαν επάνω σε διάδρομο.

Όπως διαπιστώθηκε, όταν η προσοχή των συμμετεχόντων έδειχνε να αποσπάται από εξωτερικά ερεθίσματα, είχαν πιο φυσιολογικές τιμές στο οξυγόνο τους και στους καρδιακούς παλμούς και καταπονούνταν λιγότερο συγκριτικά με όσους ήταν εντελώς προσηλωμένοι στο τρέξιμο.

Αυτό που ουσιαστικά μεταμορφώνει στα μάτια σου τη διαδικασία, λέγεται «θετική απόσπαση» και μπορείς να την εφαρμόσεις, όταν παράλληλα με το τρέξιμο, ακούς την αγαπημένη σου μουσική ή ένα ενδιαφέρον podcast, ακόμη και όταν απολαμβάνεις τους ήχους της φύσης. Τότε, η διαδικασία μοιάζει πολύ πιο ευχάριστη και σου δίνει πολλά περισσότερα κίνητρα για να τρέχεις είτε έξω είτε πάνω στον διάδρομο μέχρι να δεις τα πολυπόθητα αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.