CELEBRITIES MEN’S POINT

Νομίζεις πως είσαι δυνατός; Το τεστ που θα σου πει την αλήθεια


JTeam

30 Ιουνίου 2022

Νομίζεις πως είσαι δυνατός; Το τεστ που θα σου πει την αλήθεια
Unsplash/Damir Spanic
Τι σκορ έκανες;

Αν νομίζεις ότι είσαι ο πιο δυνατός του κόσμου, ήρθε η ώρα να κάνεις το παρακάτω τεστ που θα αποκαλύψει την πραγματικότητα για τη φυσική σου κατάσταση αλλά και τη μυϊκή σου δύναμη.

Ακόμη κι αν είσαι από εκείνους τους άνδρες που μπορούν να σηκώνουν 120 κιλά, δεν είναι σίγουρο ότι είσαι σωστά γυμνασμένος. Αν θες να μάθεις την αλήθεια γύρω από τη δύναμή σου, δοκίμασε για αρχή να κάνεις το 3- minute pushup test.

Είναι πολύ απλό και αυτό που πρέπει να κάνεις επί 3', είναι όσο περισσότερα push-ups μπορείς. Το pushup challenge είναι ο τέλειος τρόπος για να τσεκάρεις τη δύναμη που διαθέτεις στο πάνω μέρος του σώματός σου και την αντοχή του κορμού, του στήθους και των χεριών σου.

Μπορείς να κάνεις το τεστ οπουδήποτε χωρίς κάποιον ιδιαίτερο εξοπλισμό. Καλό είναι να το επαναλαμβάνεις κάθε 6- 8 εβδομάδες για να βλέπεις βελτίωση. Ο Martin Rooney που το εφηύρε, καταλήγει στα παρακάτω νούμερα:

Κάτω από τον μέσο όρο: Push ups λιγότερα από 54

Μέσος όρος: 55-74

Καλά: 75-99

Τέλεια: 100-110

Άψογα: Πάνω από 111

Ένας ακόμη τρόπος να τσεκάρεις τη δύναμή σου, είναι να κάνεις το Squat Test. Mέσω αυτού, θα ανακαλύψεις πόση δύναμη έχεις πραγματικά στους γλουτούς και στους τετρακέφαλους σου. Τα βαθιά καθίσματα με βάρη όταν γίνονται με σωστή τεχνική και λίγα κιλά είναι μία από τις ασφαλέστερες ασκήσεις ενός γυμναστηρίου και σου υπόσχονται σούπερ σώμα και δύναμη.

Ξεκίνα με ένα βάρος που πιστεύεις ότι μπορείς να σηκώσεις τουλάχιστον 3-4 φορές και μετά ξεκουράσου για 3-4 λεπτά.

Τώρα μπορείς να δεις τα αποτελέσματα:

Κάτω από τον μέσο όρο: 75% του σωματικού σου βάρους

Μέσος όρος: Το σωματικό σου βάρος

Καλά: 1.25 φορές του σωματικού σου βάρους

Τέλεια: 1.5 επί 1.75 φορές του σωματικού σου βάρους

Άψογα: Πάνω από 1.75 φορές του σωματικού σου βάρους

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.