CELEBRITIES MEN’S POINT

6 λόγοι που θα σε πείσουν να κοιμάσαι γυμνός


JTeam

15 Σεπτεμβρίου 2022

6 λόγοι που θα σε πείσουν να κοιμάσαι γυμνός
pexels
Συγκεντρώσαμε για σένα 6 πολύ βασικούς λόγους για να κοιμηθείς γυμνός από απόψε κιόλας

O ύπνος είναι μια πολύ προσωπική υπόθεση αλλά οι ειδικοί σου προτείνουν να κοιμάσαι γυμνός. Αν το δοκιμάσεις, θα σου γίνει συνήθεια και τα οφέλη πρέπει να ξέρεις, ότι είναι πολλά. «Όταν κοιμάσαι γυμνός, κοιμάσαι καλύτερα, έχεις καλύτερη αυτο- εκτίμηση, λιγότερο άγχος ενώ χτίζεις μεγαλύτερη οικειότητα με τη σύντροφό σου», σύμφωνα με τον Dr. Po-Chang Hsu στο SleepingOcean.com.

Το να κοιμάται κανείς γυμνός, είναι πολύ πιο σύνηθες από ό,τι πιστεύεις. Έρευνα του 2022 έδειξε ότι οι περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους κοιμούνται γυμνοί, (το 60% των ανδρών και το 56% των γυναικών). Ο βασικότερος λόγος που έκανε τους περισσότερους να μην θέλουν να κοιμηθούν με τα ρούχα τους, ήταν ότι δεν ένιωθαν τόσο άνετα, ενώ γυμνοί μπορούσαν να κοιμηθούν πιο ποιοτικά.

Αν δεν σε πείθουν μέχρι τώρα οι επιστήμονες, μαζέψαμε για σένα 6 πολύ βασικούς λόγους για να κοιμηθείς γυμνός από απόψε κιόλας.

1. Θα σε πάρει ο ύπνος πιο γρήγορα

Για να μην φανούμε υπερβολικά αισιόδοξοι και πούμε ότι θα καταφέρεις να κοιμηθείς μόλις μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, μπορείς να εμπιστευτείς τους ειδικούς, και συγκεκριμένα τον personal trainer και CEO του Personal Trainer Pioneer, Tyler Read, ο οποίος λέει ότι όταν κοιμόμαστε, η θερμοκρασία του σώματός μας πέφτει. Βγάζοντας λοιπόν τα ρούχα μας, μιμούμαστε ουσιαστικά αυτή τη διαδικασία κι έτσι ο οργανισμός μας λαμβάνει το σήμα ότι είναι ώρα για ύπνο.

2. Θα κοιμηθείς πιο ποιοτικά

Μην παραξενευτείς αν ξυπνήσεις πιο ξεκούραστος και με περισσότερη ενέργεια. Αυτό θα έχει συμβεί επειδή κοιμήθηκες γυμνός ακριβώς επειδή φορώντας πιτζάμες, είναι πολύ πιθανό να ιδρώσεις κι έτσι να χάσεις μέρος του ποιοτικού σου ύπνου. Χωρίς τα ρούχα, θα έχεις φροντίσει να παραμείνεις δροσερός κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας και ακριβώς αυτό είναι το ζητούμενο.

3. Θα έρθεις πιο κοντά στη σύντροφό σου

Βγάζοντας τα ρούχα σου στον ύπνο, έρχεσαι πιο κοντά με τη σύντροφό σου και υπάρχει επιστημονική εξήγηση γι' αυτό. Οι ειδικοί κάνουν λόγο για απελευθέρωση ωκυτοκίνης σε αυτή την περίπτωση που δυναμώνει τη σχέση αφού είναι γνωστή ως η «ορμόνη της αγάπης». Σύμφωνα με τον sleep science coach, Marten Carlson: «αυτό οδηγεί στη μείωση του άγχους ενώ ενισχύει την εμπιστοσύνη, το συναισθηματικό δέσιμο και την ποιότητα του ύπνου».

4. Θα βελτιώσει την αυτοεκτίμησή σου

Αν έχεις χαμηλή αυτοπεποίθηση για το σώμα σου, το να δοκιμάσεις να κοιμηθείς εντελώς γυμνός, θα σε φέρει πιο κοντά στην αποδοχή του εαυτό σου, όπως ακριβώς είναι. Έρευνα του 2017 έδειξε ότι ο ύπνος χωρίς ρούχα βοηθάει σημαντικά στην εικόνα που έχουμε για το σώμα μας. Επίσης, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά και να συμβάλλει στη γενικότερη ευεξία του οργανισμού, όπως και στην ικανοποίηση μας από τη ζωή.

5. Μπορεί να σε κάνει να χάσεις κιλά

Όσο κι αν δυσκολεύεσαι να το πιστέψεις, είναι αλήθεια. Αν τηρείς μια ισορροπημένη διατροφή και έχεις έναν σχετικά καλό τρόπο ζωής, τότε αν αρχίσεις να κοιμάσαι γυμνός, μπορεί και να κάψεις θερμίδες μέχρι και 30%.

Μελέτες δείχνουν ότι οι θερμίδες καίγονται ευκολότερα όταν ένα σώμα σε αδράνεια διατηρεί μια σταθερή δροσερή εσωτερική θερμοκρασία, συγκριτικά με όταν διατηρείται ζεστό: 70 θερμίδες/ώρα με τις πιτζάμες, 90 γυμνός.

6. Μπορεί να κάνεις περισσότερα παιδιά

Δεν ξέρουμε ποια είναι τα όνειρά σου αλλά αν θες να δημιουργήσεις μια μεγάλη οικογένεια, πρέπει να ξέρεις ότι ο ύπνος χωρίς ρούχα θα σε ωθήσει προς αυτό. Γιατί πολύ απλά, χωρίς ρούχα θα κάνεις πιο συχνά σεξ αλλά και γιατί από επιστημονικής άποψης, όσο η θερμοκρασία στην περιοχή των γεννητικών οργάνων κατεβαίνει, τόσο το σπέρμα αυξάνεται.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.