CELEBRITIES MEN’S POINT

Γυμναστική ξυπόλυτος; Τα οφέλη που θα σε πείσουν να το δοκιμάσεις


JTeam

28 Σεπτεμβρίου 2022

Γυμναστική ξυπόλυτος; Τα οφέλη που θα σε πείσουν να το δοκιμάσεις
Είναι μήπως στιγμή να αφήσεις τα παπούτσια σου στην άκρη;

Κάπου στον χώρο του γυμναστηρίου θα έχεις δει και κάποιον να περιφέρεται ξυπόλυτος, και να προτιμά την προπόνηση του χωρίς αθλητικά ή κάποια ειδικά παπούτσια σχεδιασμένα για γυμναστική. Κι' όμως πίσω από αυτήν την τακτική, που πολλοί κάνουν είτε τυχαία επειδή τους βολεύει, είτε εσκεμμένα, υπάρχουν σημαντικά οφέλη που μπορείς να έχεις.

Είναι ωστόσο μια τακτική η οποία έχει και επικρίσεις, με πολλά γυμναστήρια να μην αφήνουν τους παρευρισκόμενους χωρίς παπούτσια στον χώρο (κυρίως για κανόνες υγιεινής). Αν ο προπονητής στο προτείνει, τότε μπορείς σίγουρα να δώσεις μια ευκαιρία και να δοκιμάσεις την προπόνηση σου χωρίς παπούτσια, καθώς έχει σημαντικά οφέλη:

Jenny.Gr

Αυξάνει την αντοχή των ποδιών

Το να είσαι ξυπόλητος ενισχύει τους σταθεροποιητικούς μύες των ποδιών και τους αστραγάλου και τους κάνει πιο δυνατούς. Τα παπούτσια δίνουν μεγάλη σταθερότητα και υποστήριξη, αλλά μπορούν να “χαλαρώσουν” λίγο τους αστραγάλους και να οδηγήσουν σε τραυματισμό η μυϊκή ανισορροπία.

Και όταν οι μύες είναι πιο σταθεροί και ισχυροί, αυτό βοηθά και στην συνολική σου απόδοση.

Έχεις καλύτερο προσανατολισμό

Όταν γυμνάζεσαι ξυπόλητος θεωρείται πως έχεις καλύτερη αντίληψη για τις αποστάσεις, το διάστημα, τον προσανατολισμό και την κίνηση μέσα σε έναν χώρο εν γένει. Συνδέεσαι καλύτερα με το περιβάλλον, ενεργοποιείς συνολικά τους μύες καθώς και την απομόνωση των ποδιών από όλη την “αλυσίδα” του σώματός σου.

Βοηθά στην αντοχή

Μπορείς να κάνεις squats ξυπόλητος και θα έχεις περισσότερη αντοχή! Παράλληλα, η μεταφορά δύναμης είναι πιο ομοιόμορφα κατανεμημένη όταν είναι ξυπόλητος και όλοι οι μύες παίρνουν μέρος στην άσκηση. Και θα έχεις έναν πιο δυνατό πυρήνα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.