CELEBRITIES MEN’S POINT

3 κανόνες για να γυμνάζεσαι σωστά όταν είσαι τραυματισμένος


JTeam

10 Οκτωβρίου 2022

3 κανόνες για να γυμνάζεσαι σωστά όταν είσαι τραυματισμένος
Unsplash
3 κανόνες για να γυμνάζεσαι όταν έχεις τραυματισμό

Οι τραυματισμοί είναι ό,τι χειρότερο. Ειδικά όταν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα άκρα σας — είτε βρίσκεστε σε γύψο, είτε σε νάρθηκα, είτε απλώς περιορίζεστε από την καθοδήγηση του γιατρού.

Ο πόνος είναι ήδη αρκετά κακός. Στη συνέχεια, πρέπει να ανακάμψετε, πράγμα που πιθανότατα σημαίνει ότι παίρνετε χρόνο από τη συνήθη ρουτίνα της προπόνησης σας, περιορίζοντας τους στόχους που προσπαθούσατε να επιτύχετε. Αλλά μόνο και μόνο επειδή είστε τραυματισμένοι, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψετε εντελώς την προπόνησή σας. Απλά πρέπει να δουλέψετε έξυπνα.

Εάν προσεγγιστεί σωστά - και με την έγκριση του γιατρού σας - υπάρχουν ακόμα τρόποι να προχωρήσετε με το πρόγραμμα προπόνησής σας ενώ αναρρώνετε από έναν τραυματισμό, ανάλογα το σημείο του τραυματισμού και το είδος της προπόνησης, σύμφωνα με τον διευθυντή φυσικής κατάστασης του Men's Health Ebenezer Samuel, C.S.C.S.

Βασικοί κανόνες για προπόνηση με τραυματισμό
Πριν μπείτε στο all in, απλώς θυμηθείτε δύο βασικούς κανόνες:

Ακούστε τον Γιατρό σας
Είτε αναρρώνετε από χειρουργική επέμβαση ή άλλο τύπο τραυματισμού, ο γιατρός σας είναι η καλύτερη πηγή για να σας επαναφέρει στο 100%.

Θυμηθείτε τα όριά σας
Αφήστε για λίγο τον όγκο. Είστε ακόμα στη διαδικασία θεραπείας. Τώρα είναι η ώρα να κάνετε κάποιες προσαρμογές, που θα σας προετοιμάσουν για το μέλλον.

3 Κανόνες για την προπόνηση ενώ τραυματίζεστε

Μεμονωμένες ασκήσεις


Κανονικά οι σύνθετες κινήσεις είναι ο τρόπος που πρέπει να γυμνάζεστε όταν ο στόχος σας είναι η οικοδόμηση μυών, αλλά εάν έχετε ένα άκρο εκτός λειτουργίας, είναι ιδανικό να μειώσετε την ένταση σε αυτήν την περιοχή όσο το δυνατόν περισσότερο. Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι με ασκήσεις απομόνωσης. Για παράδειγμα, εάν οι dead lifts και τα squats δεν είναι πλέον επιλογή, επιτεθείτε στο κάτω μέρος του σώματός σας με κινήσεις όπως προέκταση ποδιών και ανύψωση γάμπας.

Γυμνάστε τα υγιή μέρη του σώματός σας

Εάν ανησυχείτε μήπως μοιάζετε παράξενοι μετά την εκγύμναση μόνο της μιας πλευράς του σώματός σας, χαλαρώστε. Δεν πρόκειται να καταλήξετε με αταίριαστα μεγέθη χεριών ή ποδιών εάν μετατοπίσετε την εστίασή σας στη μία πλευρά του σώματός σας - αυτός είναι ένας μύθος της φυσικής κατάστασης. Στην πραγματικότητα, η έρευνα λέει το αντίθετο: Η εκγύμναση της υγιούς πλευράς σας ενώ η άλλη πλευρά αναρρώνει μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να αποφύγετε την απώλεια μυών στο τραυματισμένο άκρο.

Αν μπορείτε σηκώστε βάρη

Εάν σταματήσετε να σηκώνετε τα βάρη έχετε συνηθίσει, δεν στέλνετε πλέον αυτά τα απαραίτητα ορμονικά σήματα στο σώμα σας για να αναπτυχθεί. Η λύση: Σηκώστε ένα μεγάλο βάρος και παλέψτε με όσο το δυνατόν περισσότερα squat.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.