CELEBRITIES MEN’S POINT

Wine o'clock: Τα 5 tips για να ξέρεις πώς να πίνεις το κρασί σου


JTeam

4 Δεκεμβρίου 2022

Wine o'clock: Τα 5 tips για να ξέρεις πώς να πίνεις το κρασί σου
Unsplash/Big Dodzy
Αν είναι να το κάνουμε, ας το κάνουμε σαν επαγγελματίες

Το κρασί είναι η πιο ασφαλής επιλογή σε ποτό, μετά τη μπίρα, γιατί δεν έχει πάρα πολύ αλκοόλ και απολαμβάνεται τόσο σκέτο, όσο και με φαγητό. Αν όμως θέλεις να το πας μερικά βήματα παραπέρα και να φερθείς σωστά στο κρασί, δες όλα όσα πρέπει να ξέρεις.

Τα είδη του κρασιού

Το ξηρό κρασί πίνεται ως απεριτίφ ή στο δείπνο ενώ το γλυκό κρασί ταιριάζει με το επιδόρπιο ή με τυριά. Μετά έχουμε το κόκκινο, το λευκό, το αφρώδες, το ροζέ και το πορτοκαλί.

Η ιδανική θερμοκρασία

Τα λευκά, αφρώδη και ροζέ σερβίρονται στους 45-50 βαθμούς. Τα βαριά λευκά, όπως το pinot noir, στους 55-60 ενώ το κόκκινο στους 60-65 βαθμούς.

Jenny.Gr

Πώς πίνουμε σωστά

Καταρχάς, το κρατάμε με τα δάχτυλά μας από τη βάση του ποτηριού. Κούνησέ του για να πάρει οξυγόνο και να βγάλει τα αρώματά του. Ποτέ μην γεμίζεις το ποτήρι. Μέχρι το 1/3. Δοκίμασε, κράτησέ το λίγο στο στόμα σου, κατάπιε και συνέχισε με τη δεύτερη γουλιά, που η γεύση θα είναι πιο έντονη. Πάντα με καλή παρέα (και ένα πλατό τυριών και αλλαντικών)

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.

TAGS