CELEBRITIES MEN’S POINT

Πως να προλαμβάνεις αποτελεσματικά το hangover στις επόμενες εξόδους σου


JTeam

14 Δεκεμβρίου 2022

Πως να προλαμβάνεις αποτελεσματικά το hangover στις επόμενες εξόδους σου
Νέα έρευνα από το Imperial College πήγε το φαινόμενο του hangover σε άλλο level

Αγαπάμε το να περνάμε καλά και να απολαμβάνουμε με μέτρο (πάντα) τα ποτά μας, ωστόσο κανείς δεν θα ήθελε να ξυπνήσει την επόμενη ημέρα, με όλες τις επιπτώσεις που έχει το αλκοόλ στον οργανισμό. «Το αλκοόλ επηρεάζει πολλαπλά συστήματα στον εγκέφαλο», τονίζει η Emily Palmer, ερευνήτρια στο Imperial College του Λονδίνου, η οποία μελετά τα hangover.

Οι επιστήμονες δεν είναι ακριβώς σίγουροι για το τι συμβαίνει στο σώμα μας κατά τη διάρκεια ενός hangover, αλλά γνωρίζουν ότι προκαλείται από μια ποικιλία βιοχημικών και νευροχημικών αλλαγών. «Δεν επηρεάζει μόνο το συκώτι ή τον εγκέφαλο», λέει η Palmer, «επηρεάζει σχεδόν κάθε όργανο».
Μετά την αναλυτική μελέτη που έκαναν σχετικά με τους νευροδιαβιβαστές και το πως επηρεάζονται από το αλκοόλ, πάμε να δούμε αναλυτικά όλα τα steps που θα σε βοηθήσουν να προλαμβάνεις το hangover, απολαμβάνοντας παράλληλα και τα ποτά σου:

Διατηρήστε το ρυθμό σας


Αραιώστε το αλκοόλ προσθέτοντας πάγο, σόδα, λεμονάδα ή άλλα μείγματα. Θα καταναλώνετε το αλκοόλ πιο αργά, οπότε το σώμα σας θα έχει μεγαλύτερη ευκαιρία να επεξεργαστεί το αλκοόλ και η τιμή του αλκοόλ στο αίμα σας δεν θα είναι τόσο υψηλή.

Επιλέξτε τα ποτά σας

Αποφύγετε τα ποτά με σκούρο χρώμα, όπως το κόκκινο κρασί ή το ουίσκι, καθώς περιέχουν περισσότερες συγγενείς ουσίες από τα διαυγή ποτά, όπως η βότκα ή το τζιν.

Τρώτε αυγά

Τα αυγά, λέει ο Zafar, περιέχουν το αμινοξύ κυστεΐνη, το οποίο επιβραδύνει τον μεταβολισμό του αλκοόλ.

Σύμφωνα με ερευνητές από το King's College του Λονδίνου δεν υπάρχουν πειστικά στοιχεία ότι οποιαδήποτε λεγόμενη θεραπεία για το hangover λειτουργεί. Η πρόσφατη ανασκόπηση που πραγματοποίησαν αξιολόγησε το εκχύλισμα γαρύφαλλου, το κόκκινο τζίνσενγκ, το χυμό κορεατικού αχλαδιού και άλλες υποτιθέμενες θεραπείες για το hangover και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν αρκετά υψηλής ποιότητας στοιχεία για κανένα από αυτά.


Ωστόσο, η ιβουπροφαίνη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και η ενυδάτωση με ισοτονικά ποτά, όπως τα αθλητικά ποτά, μπορεί να βοηθήσει στην αντικατάσταση των χαμένων υγρών και ιόντων και μπορεί να σας δώσει κάποια ανακούφιση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.