CELEBRITIES MEN’S POINT

3 οφέλη που θα συμβούν στον οργανισμό σου, αν κόψεις το αλκοόλ για 30 ημέρες


JTeam

28 Δεκεμβρίου 2022

3 οφέλη που θα συμβούν στον οργανισμό σου, αν κόψεις το αλκοόλ για 30 ημέρες
Οι παρακάτω λόγοι θα σε πείσουν να μην καταναλώσεις καθόλου αλκοόλ, για τουλάχιστον 30 ημέρες

Dry Janurary, το αποκαλούν στο εξωτερικό και είναι μια τακτική για αποτοξίνωση από όλο το αλκοόλ που καταναλώνουμε στις γιορτές.

Είναι γεγονός πως το αλκοόλ φέρνει πολλές αλλαγές στο νευρικό μας σύστημα και τον οργανισμό μας, και σίγουρα όχι τόσο θετικές. Μπορεί τώρα να είναι γιορτές και να απολαμβάνουμε ποτά και σαμπάνιες, ωστόσο καλό θα ήταν μετά το πέρασμα τους, να κάνεις ένα διάλειμμα τουλάχιστον 30 ημέρων και έχεις πολλούς λόγους γι' αυτό.

Γιατί να μην καταναλώσεις καθόλου αλκοόλ για 30 ημέρες:

Θα κοιμηθείς καλύτερα

Όσο εντύπωση και αν σου κάνει αυτό, το αλκοόλ υποβαθμίζει την ποιότητα του ύπνου και σε κάνει πιο επιρρεπή στο ροχαλητό. Μπορεί όταν είσαι μεθυσμένος να κοιμάσαι πιο εύκολα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως η ποιότητα του ύπνου σου είναι καλή. Ο ύπνος χωρίς αλκοόλ στον οργανισμό, βελτιώνει την αναπνοή σου και ξεκουράζει ουσιαστικά τον εγκέφαλο σου.

Θα έχεις περισσότερη ενέργεια

Ο οργανισμός σου για να εξουδετερώσει το αλκοόλ καταβάλει αρκετή προσπάθεια και ενέργεια. Αν έχεις σκοπό να γυμναστείς ή έχεις μια δύσκολη ημέρα, φρόντισε καλύτερα να αποφύγεις το ποτό, ενώ μετά από 30 ημέρες θα παρατηρήσεις και ο ίδιος την διαφορά στα επίπεδα της ενέργειας σου.

Δεν θα αρρωσταίνεις τόσο συχνά

Η συχνή κατανάλωση αλκοόλ, σύμφωνα με τους ειδικούς «ρίχνει το ανοσοποιητικό σου» και αυξάνει τις πιθανότητες να αρρωστήσεις. Αντιθέτως, όσοι δεν καταναλώνουν αλκοόλ και μπορούν να αναρρώσουν πιο γρήγορα και εύκολα και ο οργανισμός τους καταπολεμά πιο αποτελεσματικά μικρόβια και ιώσεις.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.