CELEBRITIES MEN’S POINT

Hey Siri: Εσύ ξέρεις ποια είναι η γυναίκα πίσω από τη διάσημη φωνή;


JTeam

9 Φεβρουαρίου 2023

Hey Siri: Εσύ ξέρεις ποια είναι η γυναίκα πίσω από τη διάσημη φωνή;
pexels
Σίγουρα σου «λέει» πολλά

Ξέρεις τη φωνή της αλλά μάλλον όχι το όνομά της. Η Siri είναι πάντα εκεί για σένα και αν έχεις απορία να μάθεις ποια γυναίκα κρύβεται από πίσω, ήρθε η ώρα να σου πούμε ότι είναι η Susan Bennett. Είναι μία επαγγελματίας ηθοποιός που δίνει την φωνή της για διάφορες χρήσεις και μία από αυτές, εν ανγοία της, ήταν στην ψηφιακή βοηθό της Apple.

Η ίδια έχει μιλήσει για την εμπειρία της ως Siri, αλλά και γενικότερα για τη μακρόχρονη καριέρα της που στηρίζεται στη φωνή της. Όπως λέει, όλα ξεκίνησαν τυχαία όταν ασχολιόταν με το τραγούδι και της είχε ζητηθεί εξαιτίας ενός προβλήματος σε ένα show με ταλέντα, να διαβάσει μερικές γραμμές. Από τότε ξεκίνησε αυτήν την καριέρα, αφού έκανε μαθήματα ορθοφωνίας, μέχρι τη μεγάλη συνεργασία της με την Apple που την καθιέρωσε ως Siri.

Η ηχογράφηση είχε πραγματοποιηθεί στα studio της εταιρείας GM Voices το 2005. Η GM Voices είναι η εταιρεία που αναλαμβάνει τις ηχογραφήσεις για τη χρήση φωνής. Η εν λόγω ηχογράφηση είχε γίνει για λογαριασμό της εταιρείας ScanSoft, ο οποία αργότερα άλλαξε την επωνυμία της και δεν είναι άλλη από τη γνωστή Nuance. Η Scansoft είχε αναλάβει τότε το "μυστικό project" και ούτε ή ίδια η εταιρεία ούτε η Αpple αλλά ούτε η GM Voices επιβεβαίωσαν ότι η Siri ήταν η φωνή της Susan Bennett.

Η φωνή της παρουσιάστηκε στον κόσμο τον Οκτώβριο του 2011. Ακόμη και τότε δεν είχε ιδέα ότι επρόκειτο για την ίδια, μέχρι να της το πουν οι φίλοι της και να ακούσει τη φωνή της στο κινητό για να επιβεβαιώσει ότι είναι η δική της. Η ίδια σε δήλωσή της ισχυρίστηκε: «Δεν ήξερα αν ήθελα την δημοσιότητα γύρω από αυτό το θέμα. Ένα βίντεο στο TheVerge όμως βγήκε, στο οποίο διάφοροι άνθρωποι ισχυρίζονταν ότι βρήκαν την Siri».

Όπως έχει πει, όσο εξελίσσονται τα iPhones, αλλάζει η φωνή της Siri, πράγμα που μπορεί να μην το καταλαβαίνουν οι χρήστες, αλλά εκείνη μπορεί να το διαπιστώσει. Εκτός όμως από τη Siri, η Susan έχει δανείσει τη φωνή της σε τράπεζες, αεροπορικές εταιρείες, στα McDonald’s, ακόμη και στη Nissan.

Παρόλο που η Apple δεν επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε ότι η Susan Bennett είναι η φωνή πίσω από τη Siri, το CNN χρησιμοποίησε εμπειρογνώμονες που επιβεβαιώνουν 100%, ότι η Susan Bennett είναι η Siri.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.