CELEBRITIES MEN’S POINT

Πόσες φορές τον μήνα πρέπει να εκσπερματώνουν οι άνδρες;


JTeam

25 Φεβρουαρίου 2023

Πόσες φορές τον μήνα πρέπει να εκσπερματώνουν οι άνδρες;
pexels
Και πώς αυτό συνδέεται με την υγεία τους

Είναι λίγο ευαίσθητο ως θέμα αλλά πολύ σημαντικό καθώς οι διαταραχές στην περιοχή γίνονται όλο και πιο συχνές στους άνδρες πάνω από 50.

Σε σχετική δημοσίευση στο περιοδικό European Urology, αναφέρεται ότι τα υψηλά επίπεδα σεξουαλικής δραστηριότητας μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη.

Η μελέτη παρακολούθησε τις σεξουαλικές συνήθειες 32.000 ανδρών και κατέληξε, ότι οι ασθενείς με υψηλότερο ποσοστό εκσπερμάτισης ήταν λιγότερο πιθανό να έχουν όγκους του προστάτη.

Ένας διογκωμένος προστάτης μπορεί να προκαλέσει συχνή και οδυνηρή ούρηση και επιπλέον ο καρκίνος του προστάτη είναι από τους πιο συχνούς τύπους καρκίνου στους άνδρες. «Διαπιστώσαμε ότι οι άνδρες που ανέφεραν υψηλότερη συχνότητα εκσπερμάτισης ήταν λιγότερο πιθανό να διαγνωστούν στη συνέχεια με καρκίνο του προστάτη. Αυτή η μεγάλης κλίμακας μελέτη παρέχει τα ισχυρότερα στοιχεία μέχρι σήμερα για τον ευεργετικό ρόλο της εκσπερμάτισης στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη».

Οι ερευνητές βρήκαν ότι οι άντρες που εκσπερματώνουν κατά μέσο όρο 21 φορές τον μήνα, προστατεύονται καλά από τον καρκίνο του προστάτη.

Για την ακρίβεια, έχουν 33% χαμηλότερο κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη από εκείνους που εκσπερματώνουν λιγότερες φορές ή και καθόλου κατά τη διάρκεια ενός μήνα. Το γιατί ακριβώς αυτή η συχνότητα εκσπερμάτισης βοηθάει στην καλή υγεία του προστάτη δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα, αλλά οι ερευνητές πιστεύουν ότι ίσως να αποτελεί μια φυσική μέθοδο του οργανισμού για να απομακρύνει τις τοξίνες από το αναπαραγωγικό σύστημα.

Η εκσπερμάτιση από μόνη της δεν πρόκειται φυσικά να κάνει θαύματα, λειτουργώντας σαν ασπίδα κατά του προστάτη. Οι ειδικοί καταλήγουν ότι αν ένας άνδρας θέλει ν’ αποφύγει το χειρουργείο και τον καρκίνο του προστάτη, είναι καλό να μην καταναλώνει τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και τοξίνες που συμβάλλουν σε προβλήματα του προστάτη και να ξεκινήσει ένα διατροφικό πρόγραμμα με τα βασικά συμπληρώματα που βοηθούν στην καλή υγεία του».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.