CELEBRITIES MEN’S POINT

3 συνήθειες που πρέπει να κόψεις, για να δεις πρόοδο στο γυμναστήριο


JTeam

27 Μαρτίου 2023

3 συνήθειες που πρέπει να κόψεις, για να δεις πρόοδο στο γυμναστήριο
Τι να προσέξεις, για να μη σαμποτάρεις την πρόοδό σου

Η γυμναστική είναι πολλά περισσότερα από ένας τρόπος διατήρησης της φυσικής κατά κατάστασης - μας βοηθά να παραμείνουμε και ψυχικά υγιείς, να εκτονώσουμε την ένταση της καθημερινότητας. Υπάρχουν προγράμματα για όλους, σίγουρα θα βρούμε κάτι ενδιαφέρον στο οποίο θα μπορέσουμε να αφιερώσουμε έστω τρεις ώρες από τον χρόνο μας, κάθε εβδομάδα, ενώ το αποτέλεσμα - τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά - μας ανταμείβει.

Είναι, όμως, μερικά πράγματα που χρειάζεται να προσέξουμε. Κι αυτό γιατί είναι πολύ εύκολο να υιοθετήσουμε συνήθειες που σαμποτάρουν τόσο το πρόγραμμα, όσο και την πρόοδο μας.

Δε δίνουμε την ίδια προσοχή σε όλες τις μυϊκές ομάδες

Είναι άλλο το να προπονούμε λίγο παραπάνω τον κορμό ή τα πόδια μας, κι άλλο το να αποφεύγουμε εντελώς την προπόνηση μίας μυϊκής ομάδας. Όλα εξαρτώνται από τους στόχους μας, όμως χρειάζεται ισορροπία για να διατηρήσουμε τη σύσταση του σώματος μας σε υγιή επίπεδα.

Κάνουμε υπερπροσπάθεια

Η πειθαρχία είναι σημαντική και ναι, η γυμναστική αποτελεί προτεραιότητα. Αν, όμως, η ζωή μας μένει πίσω επειδή απλώς έχουμε προπόνηση, ακυρώνουμε εξόδους και η μέρα μας περιστρέφεται γύρω από το πρόγραμμα του γυμναστηρίου, αργά ή γρήγορα θα καταλήξουμε με burnout.

Αγνοούμε την τεχνική

Ακόμη κι η πιο απλή άσκηση είναι επικίνδυνη για το σώμα, αν την εκτελέσουμε με λάθος τεχνική. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε μικρότερο βάρος και να γίνει σωστά η άσκηση, παρά να τραυματιστούμε - αυτό είναι και το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε, καθώς δίνουμε τεράστια προσοχή στα κιλά που σηκώνουμε, κι όχι στη σωστή στάση σώματος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.