CELEBRITIES MEN’S POINT

Δεν έχεις χρόνο; Πώς να γυμναστείς γρήγορα και αποτελεσματικά


JTeam

2 Απριλίου 2023

Δεν έχεις χρόνο; Πώς να γυμναστείς γρήγορα και αποτελεσματικά
Unsplash
No time? No problem, με τα παρακάτω 3 tips

Είναι μερικές μέρες που το πρόγραμμά σου είναι πιεσμένο. Έχεις υποχρεώσεις, προσωπική ζωή και κάπου θέλεις να χωρέσεις την προπόνηση – όχι, το να μην πας γυμναστήριο δεν είναι μία από τις εναλλακτικές σου. Και ψάχνεις έναν τρόπο να αθληθείς μεν, σύντομα δε, χωρίς να χαλάσεις την πρόοδό σου.

Ο πρώην αθλητής CrossFit, νυν προπονητής bodybuilding, Marcus Filly, δίνει τον τρόπο να προσαρμόσεις την προπόνηση στην έντονη καθημερινότητα. Παρακάτω, λοιπόν, θα δούμε τις 3 συμβουλές του για ένα ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό workout σε μισή ώρα – ή κάτι λιγότερο.

Προετοίμασε ανάλογα το ζέσταμα

Όταν δεν έχεις χρόνο, συνήθως σκέφτεσαι ότι το να παραλείψεις το ζέσταμα είναι μία τέλεια ιδέα – μάντεψε, κάνεις λάθος. Αυτό που σε συμφέρει, είναι να ζεσταθείς ανάλογα με τις ασκήσεις που έχει το πρόγραμμα, εκτελώντας παρόμοιες – ή ίδιες - χωρίς βάρη, με άδεια μπάρα ή με λάστιχα.

Δώσε προτεραιότητα στη δύναμη

Ναι, πολλές φορές πιστεύουμε πως ένα πρόγραμμα ΗΙΙΤ ή ένα πάρα πολύ σύντομο πρόγραμμα, όπως το Fran του CrossFit, θα είναι καλό για εσένα επειδή σε ελάχιστο χρόνο, θα είσαι η προσωποποίηση του «Αίμα, Δάκρυα και Ιδρώτας». Ωστόσο, είναι προτιμότερο να εκτελέσεις supersets για δύναμη, για να έχεις αποτέλεσμα με διάρκεια.

Προπονήσου για χρόνο, όχι για reps

Για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα σωστά, αποτελεσματικά κι εσύ να φύγεις από το γυμναστήριο με το κεφάλι ψηλά, είναι προτιμότερο να εκτελέσεις προγράμματα που σου δίνουν συγκεκριμένο χρόνο άσκησης και ξεκούρασης, ώστε να δώσεις το 100% σου. Επειδή θα βάλεις όρια, θα αφιερώσεις στην άσκηση όλη σου την προσοχή – δε θα χάσεις ούτε δευτερόλεπτο χαζεύοντας στο κινητό σου, και θα τελειώνεις μία ώρα αρχύτερα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.