CELEBRITIES MEN’S POINT

3 βήματα που θα σε βοηθήσουν να βρεις την δουλειά των ονείρων σου


JTeam

21 Αυγούστου 2023

3 βήματα που θα σε βοηθήσουν να βρεις την δουλειά των ονείρων σου
Γιατί η ζωή είναι πολύ μικρή, για να βρίσκεσαι σε μια μίζερη θέση εργασίας

Όσο ο Σεπτέμβρης πλησιάζει, μια νέα σεζόν απλώνεται μπροστά μας και αφού (ελπίσω να έχεις γεμίσει μπαταρίες από τις διακοπές), είναι η στιγμή να επιστρέψουμε δυναμικά και να συγκεντρωθούμε σε στόχους και προκλήσεις που θελουμε να πετύχουμε.

Η δουλειά μας, θα είναι πάντοτε ένα από τα πιο σημαντικά θέματα, καθώς εκεί περνάμε τον περισσότερο χρόνο μας, από εκεί αντλούμε το περισσότερο κύρος και έμπνευση, και κυρίως από εκεί μαθαίνουμε, εξελισσόμαστε, συνεργαζόμαστε και ως ένα βαθμό εξαρτόμαστε.

Έχεις ήδη καταλάβει πως η δουλειά μπορεί να επηρεάσει σημαντικά και την ποιότητα της υπόλοιπης ζωής σου. Και επειδή η ζωή είναι πολύ μικρή για να είσαι σε μια μίζερη θέση εργασίας, που δεν σε καλύπτει, είναι η στιγμή για να διεκδικήσεις τα καλύτερα για την καριέρα σου.

Και πως θα το κάνεις αυτό;

Άνοιξε λογαριασμό στο LinkedIn

Είναι μια πλατφόρμα που έχει ακριβώς αυτόν τον σκοπό. Να σε ενημερώσει για θέματα που σε απασχολούν, να σου προτείνει νέες θέσεις εργασίας που σε αφορούν, να σου προσφέρει γνώσεις για τα νέα δεδομένα που κυριαρχούν σε κορυφαίες επιχειρήσεις, και κυρίως να σε φέρει σε επαφή με άτομα τα οποία μπορεί να αναζητούν τον επόμενο εργαζόμενο τους. Αφιέρωσε λίγο χρόνο και προσοχή, προκειμένου να φτιάξεις ένα περιποιημένο και σωστό προφίλ, και μη διστάζεις να τσεκάρεις καθημερινά τις εξελίξεις. Όσο περισσότερο χρησιμοποιείς το LinkedIn, τόσο καλύτερα θα ενημερώνεσαι σχετικά με τον τομέα που σε ενδιαφέρει, και άρα τόσες περισσότερες ευκαιρίες θα έχεις, να διεκδικήσεις μια νέα και πιο κατάλληλη για εσένα, θέση.

Jenny.Gr

Μην διστάζεις να αλλάζεις συχνά δουλειά

Ελπίζω να έχεις ήδη αφήσει πίσω σου, το παλιό μοτίβο που κυριαρχούσε μερικά χρόνια πριν. Μη περιμένεις να βρεις μια θέση στην οποία θα περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου, μέχρι να φτάσεις στη σύνταξη σου. Οι τάσεις αλλάζουν και πλέον οι νέοι υποψήφιοι εργαζόμενοι, επιθυμούν να αποκτούν εμπειρίες, γνώσεις, αλλά και να αλλάζουν περιβάλλον όταν νιώθουν πως πια δεν έχουν να αποκτήσουν κάτι παραπάνω από μια θέση. Το να αφήσεις μια δουλειά δεν είναι εύκολη υπόθεση, ωστόσο οφείλεις να έχεις το μυαλό και τα μάτια σου ανοιχτά, προκειμένου να δοκιμάσεις κάτι νέο και ενδεχομένως πολύ καλύτερο. Οι θέσεις εργασίας πλέον αλλάζουν κάθε 4 περίπου χρόνια, και οι εργαζόμενοι μετακινούνται από την μια επιχείρηση στην άλλη, προκειμένου να αποκτήσουν καλύτερες δεξιότητες, αλλά και καλύτερες προοπτικές.

Μην αμελείς την σωστή δικτύωση

Καταλαβαίνω πως μπορεί να μην σε απασχολεί το να χτίσεις καλούς δεσμούς με τα άτομα που βρίσκονται γύρω σου. Στις περισσότερες περιπτώσεις ίσως και να επικρατεί ανταγωνισμός, και ένα τυπικό κλίμα. Ωστόσο οι καλές επαγγελματικές σχέσεις και ο σεβασμός προς τους συνεργάτες σου, μόνο όφελος μπορούν να σου προσφέρουν. Είναι σημαντικό να κρατήσεις πως για την εξέλιξη της καριέρας σου, αλλά και της προσωπικότητας σου, θα χρειαστείς τα σωστά άτομα κοντά σου. Τα οποία είτε μπορούν να σε φέρουν σε επαφή με άλλους εργοδότες, είτε μπορούν να σε βοηθήσουν να αναδείξεις ακόμη περισσότερο τα ταλέντα σου και να γίνεις πιο παραγωγικός.

Tέλος είναι σημαντικό να παραμείνεις στον παλμό των εξελίξεων του τομέα σου, και κυρίως να εμβαθύνεις και στα soft skills σου, πέρα από τις γνώσεις και τις δεξιότητες σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.