CELEBRITIES MEN’S POINT

Τα 3 είδη αρρενωπότητας - Σε ποιο ανήκεις και τι σημαίνει για τον χαρακτήρα σου


JTeam

18 Σεπτεμβρίου 2023

Τα 3 είδη αρρενωπότητας - Σε ποιο ανήκεις και τι σημαίνει για τον χαρακτήρα σου
Πώς ο τύπος αρρενωπότητας στον οποίο ανήκεις, επηρεάζει τη συμπεριφορά σου στη σχέση σου;

Έρευνα επιβεβαιώνει αυτό που περιμέναμε: Οι άνδρες συμπεριφέρονται στους ερωτικούς τους συντρόφους σύμφωνα με το είδος αρρενωπότητας στο οποίο ανήκουν. Στη μελέτη, επικεφαλής της οποίας είναι ο καθηγητής Νοσηλευτικής στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Κολούμπια (UBC), Τζον Όλιφ, συμμετείχαν 92 στρέιτ άνδρες ηλικίας 19 έως 43 ετών.

Βρέθηκε πως υπάρχουν τρία είδη αρρενωπότητας:

  • Νέο-παραδοσιακή: Σ' αυτό το είδος ανήκουν οι άνδρες που ακολουθούν τους συντηρητικούς και παραδοσιακούς έμφυλους ρόλους - όπως ότι εκείνοι είναι οι προστάτες της συντρόφου τους.
  • Υπέρ της ισότητας: Αυτός ο τύπος αρρενωπότητας περιλαμβάνει τους άνδρες που αναζητούν μία πιο ισότιμη σχέση, στην οποία όλοι προσφέρουν εξίσου.
  • Προοδευτική: Εδώ έχουμε τους άνδρες που προσπαθούν για την έμφυλη ισότητα μέσα στη σχέση, μέσω ουσιαστικής συζήτησης με τη σύντροφο τους, ώστε να εξελίσσονται διαρκώς και μαζί.

"Θελήσαμε να κατανοήσουμε σε βάθος πώς οι διαφορετικοί τύποι αρρενωπότητας καθορίζουν τις σχέσεις των ανδρών και την ψυχική τους υγεία. βρήκανε πως τα συγκεκριμένα είδη είχαν τα δικά τους πλεονεκτήματα, αλλά και ξεχωριστές προκλήσεις", εξήγησε ο Όλιφ,

Για παράδειγμα, οι άνδρες που προωθούν έμπρακτα την ισότητα των φύλων και την κοινωνική δικαιοσύνη, είχαν μεγαλύτερη ευεξία - ωστόσο, σύμφωνα με τον Όλιφ, συχνά απομονώνονται από τους υπόλοιπους, εξαιτίας αυτών των πεποιθήσεων. Επίσης, κάποιοι που ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία αρρενωπότητας, δυσκολεύονταν να συλλάβουν ότι η ιδέα της ισότητας περιλαμβάνει τον διαχωρισμό 50-50 των δουλειών του σπιτιού.

"Όλα αυτά έχουν αντίκτυπο στην ψυχική υγεία", πρόσθεσε ο καθηγητής. "Προκειμένου να δούμε σημαντική αλλαγή, πρέπει να θέσουμε επί τάπητος τις δομές που επηρεάζουν τη συμπεριφορά των ανδρών".

"Την ώρα που όλο και περισσότεροι ασχολούνται με την προώθηση της έμφυλης ισότητας, λίγα είναι γνωστά για το πώς οι νέοι άνδρες συμπεριφέρονται στις προσωπικές τους σχέσεις. Με αυτήν την έρευνα, ελπίζουμε να βοηθήσουμε στη χαρτογράφηση αυτού του άγνωστο χώρου και να δείξουμε τον δρόμο προς τις πιο υγιείς σχέσεις που προωθούν την υγεία των ανδρών, των συντρόφων και των οικογενειών τους".

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.