WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Dick Amnesia: Γιατί το παθαίνουν οι γυναίκες;


Στεφανία Παπαδημητρίου

8 Σεπτεμβρίου 2023

Dick Amnesia: Γιατί το παθαίνουν οι γυναίκες;
Δεν θυμάσαι πώς μοιάζουν τα γεννητικά όργανα του πρώην σου; Δεν είσαι η μόνη, δεν είσαι μόνη

Πάρε ένα λεπτό και σκέψου το σώμα του πρώην σου, ή οποιουδήποτε άντρα έχεις δει γυμνό. Θα θυμηθείς πάνω-κάτω τις αναλογίες του, αν είχε έντονη τριχοφυΐα, αν ήταν «μήλο» ή «αχλάδι». Αυτό που μάλλον δεν πρόκειται να σου έρθει στο μυαλό, είναι το πέος του. Πρόσεξε, όχι μία γενική ιδέα περί μεγέθους, αλλά η εικόνα καθαυτή.

Οι περισσότερες γυναίκες ξεχνάμε αυτή τη λεπτομέρεια. Ρώτα τις φίλες σου – θα σου το επιβεβαιώσουν. Σωτήριο για όσους ανησυχούν ότι το πέος τους είναι μικρό ή όχι όμορφο; Ενδεχομένως. Σωτήριο και για σένα που δεν έχεις στο μυαλό σου άχρηστες πληροφορίες; Σίγουρα ναι. Κι επειδή είναι σωτήριο, έχει όνομα. Είναι το dick amnesia και το παθαίνουμε για κάποιον λόγο.

Καταρχάς, οφείλουμε να σημειώσουμε τη διαφορά μεταξύ του dick amnesia και της αμνησίας που μπορεί να σου προκαλέσει ένα πέος – ξέρεις, που ξεχνάς όλα τα άσχημα που έχεις περάσει εξαιτίας του ιδιοκτήτη του, ο οποίος είναι ένα κινούμενο ρεντ φλαγκ, επειδή το σεξ μαζί του είναι τόσο καλό. Το έχω πάθει, το έχεις πάθει, όλες μας το έχουμε πάθει, ας μην κοροϊδευόμαστε. Εδώ, απλώς σου λείπει μία ανάμνηση.

Έπειτα, να δούμε την περίεργη λογική πίσω από το φαινόμενο. Ξέρουμε μεν ότι κάθε αιδοίο είναι διαφορετικό, όμως παραμένει ίδιο πάνω-κάτω σε κάθε κατάσταση. Το πέος, από την άλλη, μεγαλώνει και μικραίνει, έχει τις φάσεις του – όταν ο κάτοχός του έχει πλήρη στύση, για παράδειγμα, μοιάζει εντελώς διαφορετικό απ' όταν βρίσκεται σε ηρεμία.

Η sex therapist Τζορτζίνα Βας μίλησε στο vice.com και εξήγησε ότι πολλοί είναι κι οι ψυχολογικοί λόγοι. Από τη μία, η σεξουαλική διέγερση μπορεί να επηρεάσει διάφορες λειτουργίες, κάνοντάς μας να ξεχνάμε πράγματα. Επίσης, τα ανεβασμένα επίπεδα κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες δηλαδή, επηρεάζουν αρνητικά τη μνήμη και την ικανότητα να ανασύρουμε αναμνήσεις.

«Αν έχεις άγχος πριν ή κατά τη διάρκεια του σεξ, αν ανησυχείς για το πώς θα είναι η εμπειρία, για το αν θα λάβεις ή θα δώσεις ευχαρίστηση, για την εμφάνισή σου, την οσμή, τους ήχους που βγάζεις ή όλα τα παραπάνω», τόνισε, «είναι πιθανό να ξεχνάς λεπτομέρειες, όπως η εμφάνιση των γεννητικών οργάνων του άλλου». Σ’ αυτό το σενάριο, βέβαια, έχεις ίδια πιθανότητα να ξεχάσεις κι άλλα πράγματα, όπως τις κάλτσες που φορούσε.

Άλλος παράγοντας είναι το αλκοόλ. Ποτό σε συνδυασμό με διέγερση, στρες, άγχος, κακό ύπνο, το dick amnesia είναι οριακά αναπόφευκτο.

Μπορεί να μη θυμόμαστε την εμφάνιση του πέους, αλλά σίγουρα θυμόμαστε το αποτέλεσμα. Κι είναι προτιμότερο να έχουμε την ανάμνηση ενός συναισθήματος, παρά μίας εικόνας, όμορφης ή μη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.