COOKING

Μικρά μυστικά για να τηγανίζετε χωρίς να μυρίζει το σπίτι


JTeam

22 Νοεμβρίου 2022

Μικρά μυστικά για να τηγανίζετε χωρίς να μυρίζει το σπίτι
pexels
Σε αυτό το άρθρο θα σας αποκαλύψουμε μερικά μυστικά για το πώς να τηγανίζετε χωρίς να μυρίζει η κουζίνα σας.

Η αλήθεια είναι πως τα περισσότερα τηγανητά είναι μια πραγματική απόλαυση. Το μειονέκτημα είναι η άσχημη μυρωδιά που απλώνεται σε όλο το σπίτι. Και η κατάσταση μπορεί να γίνει πιο περίπλοκη όταν έχουμε καλεσμένους για γεύμα.

Τι μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε αυτή τη δυσάρεστη μυρωδιά; Να σταματήσετε να φτιάχνετε τηγανητά; Φυσικά και όχι. Υπάρχουν μερικά μικρά κόλπα που μας βοηθούν να κρατάμε μακριά τις μυρωδιές του τηγανίσματος. Ας τα δούμε.

Ανοιχτά παράθυρα και κλειστές πόρτες

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά, που είναι το άνοιγμα των παραθύρων της κουζίνας και το κλείσιμο της πόρτας. Τα ανοιχτά παράθυρα θα επιτρέψουν στον αέρα να κυκλοφορεί, ενώ οι κλειστές πόρτες θα αποτρέψουν τη διάδοση της μυρωδιάς του τηγανίσματος σε όλο το σπίτι. Για να περιορίσετε περαιτέρω την εξάπλωση των οσμών, μην ξεχνάτε να κρατάτε τον απορροφητήρα αναμμένο καθ’ όλη τη διάρκεια του τηγανίσματος.

Φρούτα και μπαχαρικά κατά των οσμών

Δίπλα στο τηγάνι βάζουμε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό, ανάβουμε τη φωτιά και προσθέτουμε ένα ποτήρι ξύδι. Το βραστό νερό και το ξύδι θα βγάλουν μια μυρωδιά που θα «απορροφήσει» τη μυρωδιά του τηγανίσματος.

Ωστόσο, για κάποιους ακόμη και το ξύδι μπορεί να έχει μια δυσάρεστη μυρωδιά… κανένα πρόβλημα, υπάρχουν εναλλακτικές. Μπορούμε να βράσουμε τη φλούδα ενός μήλου, ενός πορτοκαλιού, ενός λεμονιού ή μιας κουταλιάς γαρύφαλλο. Ως τελευταία εναλλακτική, μπορούμε να φτιάξουμε ένα μείγμα από μυρωδιές και να χρησιμοποιήσουμε σε συνδυασμό (για παράδειγμα) φλούδα πορτοκαλιού και γαρύφαλλο. Προφανώς μην περιμένετε θαύματα, η μυρωδιά του τηγανίσματος θα είναι ακόμα αισθητή, αλλά σίγουρα ο αέρας θα είναι πιο φρέσκος και πιο μυρωδάτος.

Τι να κάνετε μετά το τηγάνισμα

Μόλις τελειώσετε το τηγάνισμα, το σκεύος που έχει λάδι θα συνεχίσει να βγάζει άσχημες μυρωδιές. Γι αυτό και μόλις τελειώσετε το τηγάνισμα μπορείτε να μεταφέρετε το σκεύος στο μπαλκόνι... με λίγα λόγια, καλό είναι να μην αφήνετε τη μυρωδιά να μείνει μέσα στο σπίτι.

Όταν κρυώσει το λάδι, μπορείτε να το ρίξετε στην ανακύκλωση και να καθαρίσετε αμέσως την κατσαρόλα. Αν παρ' όλα αυτά συνεχίζετε να αντιλαμβάνεστε έντονη μυρωδιά τηγανίσματος, ίσως η αιτία είστε εσείς. Οπότε βάλτε τα ρούχα σας για πλύσιμο και κάντε ένα ωραίο μπάνιο.

Λύσεις τελευταίας στιγμής για την εξάλειψη της μυρωδιάς του τηγανίσματος

Τι κάνουμε όταν συνειδητοποιήσουμε ότι η μυρωδιά του τηγανίσματος έχει εισβάλει σε όλο το σπίτι και οι καλεσμένοι είναι έτοιμοι να φτάσουν; Μην πανικοβάλλεστε, υπάρχει λύση. Αρχικά ανοίγουμε όλα τα παράθυρα του σπιτιού και προσπαθούμε να αλλάξουμε τον αέρα.

Στη συνέχεια παίρνουμε μια πετσέτα, τη βρέχουμε και τη στύβουμε καλά. Σε αυτό το σημείο την πιάνουμε με το ένα χέρι και το περιστρέφουμε προσομοιώνοντας τις λεπίδες ενός ελικοπτέρου. Αυτό το κάνουμε σε όλα τα δωμάτια όπου θέλουμε να εξαλείψουμε τις άσχημες μυρωδιές.

Με λίγη προσπάθεια, μεγάλο μέρος της άσχημης μυρωδιάς από το τηγάνισμα θα εξαφανιστεί. Είναι μαγικό; Οχι! Μόνο μηχανική ενέργεια. Στην πραγματικότητα μετατραπούμε την πετσέτα σε μια μεγάλη βεντάλια που θα απομακρύνει τη μυρωδιά του τηγανίσματος.

Διαβάζοντας αυτό το άρθρο, μερικοί από εσάς θα αποθαρρυνθείτε και θα θέλετε σχεδόν να αλλάξετε το μενού... αλλά όλοι ξέρουμε πόσο νόστιμες είναι οι τηγανιτές πατάτες, οπότε αξίζουν πραγματικά λίγη επιπλέον δουλειά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.